SAT TJELESNOG ZA PAMĆENJE Virovitički gimnazijalci ugostili prvašiće iz Katoličke osnovne škole

Sportska dvorana Gimnazije Petra Preradovića je u utorak bila mjesto događaja zanimljive i zabavne suradnje. Naime, učenici 2.b razreda opće gimnazije ugostili su na satu tjelesne kulture prvašiće iz Katoličke osnovne škole.

– Gimnazija Petra Preradovića ima uspješne suradnje s osnovnim školama, a sada smo s Katoličkom osnovnom školom organizirali sat tjelesne kulture – rekao je ravnatelj Kristijan Gostimir te se zahvalio ravnatelju Katoličke osnovne škole Mariju Večeriću na ukazanom povjerenju za provođenje ovog malog projekta.

Projekt je to koji je osmislila i realizirala gimnazijska profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture Maja Tkalčec te čiji cilj je djeci približiti važnost tjelovježbe. Kroz sportske igre poput skakanja s balonom i bacanja obruča te kroz edukativne plakate djeca su naučila mnogo o fizičkoj aktivnosti i zdravoj prehrani.

– Jedan od projekta Katoličke osnovne škole Virovitica je i suradnja s roditeljima. Pošto ja radim u Gimnaziji već 13 godina i majka sam djevojčice koja pohađa 1.a razred Katoličke osnovne škole, predložila sam da učenici dođu kod nas malo se zabaviti, ali nešto i naučiti, spojiti ugodno s korisnim – objasnila je M. Tkalčec umalo nadglasana dječjim glasovima i euforičnim navijanjem. (www.icv.hr, ea; foto: E. Aragović)