Studenti u sklopu terenske nastave posjetili Poduzetnički inkubator Virovitica

Danas 21. svibnja, studenti 3. godine Poduzetništva, Menadžmenta ruralnog turizma te Informatičkog menadžmenta s Visoke škole Virovitica, posjetili su Poduzetnički inkubator Virovitica u sklopu terenske nastave pod vodstvom prof. mr.sc. Damira Ribića.

Ideja ove terenske nastave bila je u tome da studenti kroz primjere dobre prakse steknu nova znanja te na temelju tuđih iskustava steknu dodatnu motivaciju u svijetu poduzetništva nakon završenog fakultetskog obrazovanja. Studente je u Poduzetničkom inkubatoru ugostio zamjenik direktora, Josip Hetrih koji je im je približio informacije o samom inkubatoru, ali i načinu njegova rada. Studenti su tako mogli čuti kako E-nkubator bilježi stopostotnu popunjenost, ali i da je jedan od najuspješnijih u RH te koje sve usluge inkubator nudi svojim stanarima. Isto tako studentima se predstavio i direktor Plave tvornice Matej Sudar koji im je prenio svoja iskustva te ih potaknuo na poduzetnički način razmišljanja.

IMG 20190521 121511

Plava tvornica inače je najuspješnija tvrtka Virovitičkog inkubatora te danas broji oko 34 zaposlenih. Nakon prezentacije, studenti su obišli inkubator te neke od stanara koji su danas uspješni poduzetnici i koji svoje proizvode i usluge izvoze na europsko i svjetsko tržište. Nakon toga uputili su se Panonski drvni centar kompetencija gdje su također imali priliku vidjeti način poslovanja jedne uspješne tvrtke, a posebno ih se dojmilo postrojenje i visokosofisticirana oprema kojom se koriste.

IMG 20190521 123810

– Oslonite se isključivo na vlastito znanje i iskustvo, budite motivirani naučiti nove stvari i svojim znanjem postići ćete uspjeh i dobru karijeru. Vjerujte u sebe, svoje sposobnosti, budite svjesni vaših prednosti i nemojte ih se bojati pokazati. Ohrabrite se i pokrenite nešto svoje. I na kraju vjerujte u vašu ideju i uložite sav trud u njezin uspjeh i kada svi misle da je vaša ideja glupa i da neće uspjeti budite uporni – poruka je koju je studentima na kraju poručio Josip Hetrih. (www.icv.hr, iv, foto: I. Vidas)

[g-gallery gid=”528910″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content