Studenti VSMTI-a sudjelovali na “International business weeku” u Rotterdamu

U razdoblju od 22. do 26. travnja 2019.godine studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici sudjelovali su na međunarodnoj studentskoj razmjeni ”International Business Week” na Hogeschool Rotterdam, School of Financial Management Rotterdam u Kraljevini Nizozemskoj. Kao predstavnici VŠMTI-a sudjelovali su studenti Dijana Novoselac i Antonio Trnski, pod mentorstvom mr.sc. Damira Ribića. Studenti VŠMTI-a bili su jedini predstavnici Hrvatske, dok su na business weeku sudjelovali i predstavnici sveučilišta i visokih učilišta iz Nizozemske, Češke, Njemačke, Belgije, Latvije, Finske, Španjolske, Portugala, Poljske i Rusije. Studenti su sudjelovali u radu na rješavanju poslovnih slučajeva u međusobno miješanim međunarodnim timovima.

Cilj business weeka je bio na primjerima četiri nizozemske tvrtke koje su iznijele svoje probleme i trenutne izazove s kojima se suočavaju, donijeti zaključke te predložiti poslovna rješenja iz međunarodne perspektive. Studenti su se uz pomoć mentora kroz uvid u financijske pokazatelje, kroz razgovore s vlasnicima i menadžmentom tvrtki te terenskim posjetima tvrtkama upoznali s načinom poslovanja i stanjem u tvrtkama, te su na kraju tjedna davali svoja rješenja i preporuke tvrtkama za daljnji rast i razvoj. Poseban naglasak stavljao se na identifikaciju i upravljanje rizicima. Vlasnici tvrtki su na kraju tjedna u prezentacijama čuli rješenja do kojih su došli studenti i dobili drugačiji pogled na svoje poslovanje i poslovne poteze koje bi mogli primijeniti. Ovo je način kako tvrtke u suradnji s visokoobrazovnim institucijama mogu dobiti primjenjiva rješenja na svoje poslovanje iz znanstvene i multinacionalne perspektive, što im može donijeti iskorak u odnosu na dosadašnji način upravljanja i vođenja tvrtke.

20190423 110623

Kroz ovakvu međunarodnu razmjenu studentima je omogućena usporedba znanja i stručnosti koju su stekli tijekom svog studiranja, s drugim studentima iz cijele Europe i Rusije i direktno mogu dati svoj doprinos na poboljšanje poslovanja određenih tvrtki. Svojim radom i doprinosom studenti su dokazali da se studiranjem na VŠMTI-u mogu steći zavidne kompetencije na europskoj i svjetskoj razini i da u svojim sposobnostima hrvatski studenti ni malo ne zaostaju u usporedbi sa studentima iz drugih zemalja.

Svojim znanjem i stručnošću studenti VŠMTI-a dokazali su da se mogu nositi s najjačom konkurencijom i da ih profesori i studenti s ostalih europskih visokih učilišta žele imati u ovakvim radnim timovima, budući da je već najavljeno nekoliko poziva za ponovnim sudjelovanjem studenata VŠMTI-a. Postavljeni standardi predstavljaju izazov svim budućim i sadašnjim studentima koji će imati mogućnost sudjelovanja na takvim ili sličnim događajima, ukoliko svojim radom i zalaganjem navedeno i potvrde.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content