U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica dječjom radionicom obilježen Međunarodni dan obitelji

foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica

Međunarodni dan obitelji kojeg su Ujedinjeni narodi proglasili 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine, danas (subota) je obilježen u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica .

-Nakon razgovora o pojmu obitelji, ulozi obitelji u društvu i obiteljima diljem svijeta pročitali smo priču koju je napisala Andrea Petrlik Huseinović, a nosi naslov Moja obitelj. Na taj smo način predstavili neke od zanimljivih knjiga i slikovnica na zadanu temu kako to i obično činimo prije svake radionice, a u svrhu popularizacije čitanja i poticanja ljubavi prema knjizi i lijepoj riječi – poručili su iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica

Nakon pričanja, uslijedio je radni dio na kojemu su mališani crtali svoje obitelji i izrađivali prigodne okvire za nacrtano. Na fotografijama je vidiljivo kako su bili zaista kreativni.

Radionice u suradnji Dječjeg odjela i Igraonice knjižnice s Društvom “Naša djeca” Virovitica održavaju se u kontinuitetu svakog mjeseca još od početka 2017. godine. Prilikom održavanja radionica potiče se izražavanje i stvaranje, njeguje se ljubav prema književnosti, promiče se tolerancija i sklapaju se nova prijateljstva, a velik broj polaznika pokazatelj su uspješnosti istih.

(www.icv.hr, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica
foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica