Uz besplatne udžbenike, učenici koji će upisati smjer drvodjeljski tehničar dizajner moći će ostvariti stipendiju do čak 2.000 kuna

Na području Virovitičko-podravske županije u 2017. godini, prema podacima HGK ŽK Virovitica, tvrtke iz djelatnosti drvno-prerađivačke industrije ostvarile su ukupan prihod u iznosu od 800,3 milijuna kuna, odnosno 18,84 posto ukupnog prihoda Virovitičko-podravske županije. Pritom je bilo registriranih 49 gospodarskih subjekata, od čega je 16 gospodarskih subjekata u proizvodnji namještaja… Ukupno 1.085 zaposlenih je u bilo i proizvodnji namještaja… Ove godine, na inicijativu Virovitičko-podravske županije, Tehničke škole i HGK ŽK Virovitica, uz „zeleno svjetlo“ nadležnog ministarstva, srednjoškolci će ponovno moći upisati smjer drvodjeljski tehničar dizajner.

Na sastanku u Virovitičko-podravskoj županiji, na inicijativu župana Igora Androvića, okupili su se predstavnici tvrtki iz drvoprerađivačkog sektora, srednjih škola, obrtnika. Svi oni imaju zajednički interes – osnažiti drvnu industriju na području Virovitičko-podravske županije.

IMG 6792

– Županija je prošle godine kao jednu od mjera ulaganja u obrazovanje, uvela stipendije za srednjoškolska deficitarna zanimanja. Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Tako razmišljamo i danas. Ove godine, uz suradnju s tvrtkama iz drvnog sektora, HGK ŽK Virovitica, srednjim školama, dogovorili smo zajedničko stipendiranje učenika, besplatne udžbenike. Županija je osnivač srednjih škola, potpora smo svim učenicima koji će odabrati strukovna zanimanja. Uz našu pomoć, kao i tvrtki iz drvnog sektora, mladi će moći ostvariti između 500 do čak 2.000 kuna mjesečne stipendije. Uz samu stipendiju, ostvaruju pravo i na besplatne udžbenike i prijevoz. No, ono što je najvažnije, kad završe školu imaju siguran posao – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 6794

Sastanku su između ostalih, nazočili i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, Daniel Smiljanić, predsjednik Udruženja drvoprerađivačke industrije pri HGK, Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ, Emina Kovač, ravnateljica VIDRA-e, Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, ravnatelji srednjih škola, predstavnici udruženja obrtnika. (vpz.hr, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content