VIDEO Pogledajte kakvo je stanje na terenu, štete prelaze nekoliko milijuna kuna

U posljednjih nekoliko dana obilna kiša prouzročila je velike štete u istočnom dijelu Virovitičko-podravske županije. Na tom području gotovo 200 hektara zemlje je pod vodom, a u Balincima i Četekovcu voda je već došla do gospodarskih objekata. Na sreću, još nema opasnosti za obiteljske kuće, ali ako ovako nastavi padati voda bi uskoro mogla doći u dvorišta. Na brojne intervencije izašli su vatrogasci DVD-a Četekovac, čiji predsjednik Dario Košorog upozorava da ako kiša nastavi ovako padati treba početi evakuirati ljude i stoku.

– Voda je za sada 300 metara od gospodarskih objekata, trenutno ne prijeti kućama, ali ako ovako nastavi kroz dan, dva mogla bi doći u dvorišta gdje bi onda trebali početi evakuirati ljude i stoku te intervenirati ako dođe u podrume, odnosno prazniti s pumpama – rekao je D. Košorog te dodao da su vatrogasci na terenu već 48 sati te ako će trebati pomoć na raspolaganju im je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, kao i JVP Slatina s kojima su u kontaktu.

Unatoč spremnosti i intervencijama vatrogasaca šteta je već nastala, a kao kaže, prelazi nekoliko milijuna kuna. – Trenutno je oko 200 hektara zemlje potopljeno. Nastala šteta samo u repromaterijalu je veća od milijun i pol kuna, a kad se dodaju gorivo, rad, ljudi šteta bi mogla doći do tri milijuna kuna, a možda i više – rekao je D. Košorog te istaknuo da stoje na raspolaganju svojim mještanima.

Stanje na terenu možete pogledati i u našim video prilozima.

(www.icv.hr, žđl, Video: Darko Božičković, Josip Piskać)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content