VILA BILOGORE Dođite i uživajte u aktivnom odmoru pod bilogorskim nebom

Foto: Vila Bilogore

Na imanju Vila Bilogore u Maloj Dapčevici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 1. i 2. lipnja održat će se manifestacija “Zelena blaga Bilogore – Aktivni odmor pod bilogorskim nebom”. Manifestacija donosi bogat program: biciklizam, planinarenje, utrke, animator za djecu, ali i bogata ugostiteljska ponuda te umirujuća bilogorska priroda.

Foto: Vila Bilogore

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Subota, 1. lipnja

  • „Vila Bilogore Bike Tour“ – otkrij „Zelena blaga Bilogore“ na biciklu u suradnji sa biciklističkim klubom „Bor“ iz Virovitice. Start je u 9 i 30 (paketi, raspored sa satnicom i ostale informacije na Facebook stranici: Vila Bilogore), a očekuju vas dvije staze: „Čarobna staza za MTB početnike“ – za bicikliste početnike koji se tek upoznaju sa vožnjom brdima i dolinama. Prikladna za laganiju vožnju mimo asfalta. „Bajkovita Extreme staza“ – pripremljena je za prave entuzijaste spremne na dužu kilometražu gdje će upoznati zelena blaga Bilogore te otkriti skrivene ostatke bilogorske prošlosti. Na biciklijadi možete sudjelovati sa vlastitim biciklom ili ga možete unajmiti kod nas, a za one kojima je potrebno malo više snage, imamo i kombinaciju sa najmom električnog bicikla.
  • „Planinarenje za laike“ – u suradnji sa turističkim vodičem „Mons Claudius Guide“ i turističkom agencijom „Rural Escape Tours“ po prvi puta ćemo na Bilogori upriličiti njihov zajednički projekt planinarenja namijenjenog svima Vama koji bi voljeli prošetati bilogorskim šumama, ali se ne usudite uputiti na takav pothvat bez vodiča. Zato ćemo zajedno upoznati osnove planinarenja i uz druženje, lagano planinariti čarobnim bilogorskim šumskim putevima i stazama. Radi se o šetnji srednje zahtjevnosti u trajanju tri do četiri sata.
  • „Animacija za djecu“ – mislili smo i na najmlađe. Za njih smo angažirali tetu animatoricu koja je pripremila razne dječje radionice, igre, pjesmice i slično, a zabavljati se mogu i na velikom dječjem igralištu uz ljuljanje, penjanje, nogomet, badminton i slično.
Foto: Vila Bilogore

Nedjelja, 2. lipnja

  • BILOGORA TRAIL – ove godine na manifestaciji ”Zelena blaga Bilogore” imamo puno novih sadržaja, pa je tako naša Bilogora bogatija za još jednu aktivnost. Da, da, ove godine po prvi puta protrči kroz predivnu Bilogoru, prijavi se i budi sudionik prvog bilogorskog traila. Start je u 10:00 sati (raspored sa satnicom i ostale informacije na Facebook stranici: Vila Bilogore).
  • Poučna staza „Vilinski put“ – otkrij bilogorska mitološka bića na Vilinskom putu koji smo upravo povodom „Zelenih blaga Bilogore“ pretvorili u poučnu stazu sa 8 zanimljivih točaka na kojima ćete upoznati Šumsku deklu, Vede, Malog s crvenom kapicom i ostalo društvo, te bilogorsku floru i faunu.
  • Animacija za djecu – mislili smo i na najmlađe. Za njih smo angažirali tetu animatoricu koja je pripremila razne dječje radionice, igre, pjesmice i slično, a zabavljati se mogu i na velikom dječjem igralištu uz ljuljanje, penjanje, nogomet, badminton i slično.
Foto: Vila Bilogore

Osim navedenih sadržaja u oba dana, domaćini su pripremili bogatu ugostiteljsku ponudu koju čine jela pripremljena od lokalno proizvedenih namirnica te domaćih sokova i likera. Pobjegnite za vikend na selo okruženo umirujućom bilogorskom prirodom i uživajte u aktivnom odmoru na imanju „Vila Bilogore“. (www.icv.hr, žđl)

Foto: Vila Bilogore