VZO SUHOPOLJE Godišnjom skupštinom zaključena još jedna vrijedna godina vatrogasaca

U maloj sali Hrvatskoga doma Općine Suhopolje u petak, 10. svibnja, održana je godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Suhopolje, osnovane 1993. godine aktom Virovitičko-podravske županije, a ovom prigodom podneseno je Izvješće o radu u 2018. godini. Vatrogasna zajednica općine Suhopolje djeluje preko svoje skupštine koja broji 15 članova, a u kojoj su zastupljeni DVD-i s područja općine Suhopolje, a to su DVD Suhopolje i DVD Borova.

IMG 20190510 191256

– U prošloj godini VZO Suhopolje učinila je mnogo zahvaljujući redovito uplaćivanim financijskim sredstvima Općine Suhopolje te načelniku Siniši Horvatu na izvršavanju svojih zakonskih obaveza. Možemo se pohvaliti kako smo jedna od rijetkih Vatrogasnih zajednica koje Općina podržava, osobito financijski – napomenuo je Davor Hock, predsjednik VZO Suhopolje.

IMG 20190510 190947

U daljnjem izvješću, predsjednik Hock istaknuo je kako je u prethodnoj godini u zgradu vatrogasnog doma u Suhopolju uvedena odvodnja tj. kanalizacija, plinsko grijanje te je uređen i uredski prostor. Podnesena su i izvješća o uvježbavanju operative, usavršavanju, osposobljavanju te intervencijama u protekloj godini te se tako predsjednik Hock pohvalio s 47 osposobljenih vatrogasaca za razna zvanja, poput rada s motornom pilom, rada s dišnim aparatima te radom na simulatoru plamenih udara gašenja požara u zatvorenom prostoru.

IMG 20190510 191833

Zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici VPŽ uspostavljena je suradnja s pokrajinom Tirol u Austriji, a njihova delegacija DVD Suhopolje je posjetila u prosincu prošle godine. Njihovo zadovoljstvo radom i stanjem rezultiralo je donacijom dvaju vozila, jednim navalnim i jednim vozilom za tehničke intervencije. Uslijed obnove voznog parka DVD-a Suhopolje, isti će DVD-u Borova donirati dva vatrogasna vozila, jedno kombi vozilo i jedno navalno vozilo iz svog voznog parka.

IMG 20190510 190803

Na skupštini Vatrogasne zajednice općine Suhopolje prisustvovala je i Mateja Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije kojoj je predsjednik VZO Suhopolje predao poklon. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content