ZALIJEČIMO TUGU STIHOVIMA U čast petorici poginulih hrvatskih branitelja u Modriči održana pjesnička večer

- PROMO -

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica te suorganizaciji Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski”, Udruge dragovoljaca HOS Orahovica te Udruge hrvatskih branitelja općine Crnac, u hotelu ”Ružica” održana je druga pjesnička večer pod nazivom ”Zaliječimo tugu stihovima”. Večer je pripremljena kao i prošle godine, 20. svibnja, u čast petorici poginulih hrvatskih branitelja u Modriči 1992. godine, Miroslavu Međimurcu, Vladi Goliku, Josipu Klobučaru, Zdravku Kevčiću i Karlu Stojakoviću.

– Ova druga večer bila je želja da pokažemo kako se na branitelje možemo sjećati na jedan poseban način, stihovima naših lokalnih pjesnika koji iz duše i srca progovaraju za njih. Posebno sam sretan što su nam se priključili i učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci jer to je jedan od zaloga da se Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja nikada neće zaboraviti. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji, hvala svim sudionicima i siguran sam da će ova večer postati tradicija – kaže predsjednik udruge organizatora UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot.

Miroslav Tot

Na književnoj večeri svoje stihove predstavili su Ivan Grgurić, Svjetlana Carić, Tamara Majetić, Blaženka Maglaić, Branko Čordašić i Vladimir Grgurić, pročitani su i stihovi Ane Prelog koja zbog bolesti nije mogla nazočiti večeri, dok je svoj još neobjavljeni roman predstavio i mladi povjesničar iz Orahovice Dino Mataz. Posebno dirljivo bilo je čitanje literarnih uradaka učenika Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci koji, iako mali i mladi, itekako znaju veliko domoljubno, hrvatsko srce. Glazbena pratnja večeri bila su mlada braća Krešimir i Borna Gernhard na gitarama te Matija Rister na klavijaturama.

Drugu pjesničku večer ”Zaliječimo tugu stihovima” uveličali su ratni zapovjednik 2. Bojne 132. Brigade kojoj je poginula petorica branitelja pripadala, pukovnik Ivan Husnjak te njegov ratni zamjenik pukovnik Goran Sokol koji je ispričao nekoliko detalja iz vremena tragične pogibije hrvatskih vitezova u Modriči.

Ivan Husnjak

– Nisam se mislio danas javljati za riječ, ali jednostavno sam prepun emocija nakon svega što sam vidio i čuo večeras. Čestitam organizatorima i od srca se zahvaljujem svim izvođačima ove prekrasne večeri koja je pokazatelj kako se mora voljeti Domovina i čuvati uspomena na Domovinski rat, a posebno na žrtvu hrvatskih branitelja – poručio je vidno dirnut pukovnik Ivan Husnjak. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”528841″]

Povezane vijesti

Skip to content