Željko Teskera i Stipan Gojević Zrnić pobjednici turnira u boćanju u Taborištu

Da je boćanje popularno među Virovitičanima u prilog govori nekoliko boćarskih terena, a najpopularniji među njima je zasigurno boćarski teren u Taborištu gdje se redovno održavaju natjecanja, turniri, ali i rekreativna natjecanja, treninzi i ostalo. Za to su zaslužni mještani Taborišta, ali i njihovi prijatelji, uglavnom svi od reda porijeklom Dalmatinci i Ličani.

Tako je u nedjelju, 19. svibnja u Taborištu započeo tradicionalni boćarski turnir povodom proslave zaštitnika MO Taborište, svetog Leopolda Mandića, no zbog vrlo loših vremenskih prilika praćenih kišom, turnir je prekinut, a nastavljen je tjedan dana poslije, odnosno u nedjelju, 26. svibnja. Lijep i sunčan dan omogućio je da se turnir privede kraju, a u dosta izjednačenoj i neizvjesnoj borbi došlo je i do konačnih rezultata.

Pobjednički par koji je osvojio zlatnu medalju su Željko Teskera i Stipan Gojević Zrnić. Srebrno odličje osvojio je par Nikola Štampar i Vlado Miklaužić, dok su brončani bili Stipe Štampar i Stipe Teskera. Četvrto mjesto pripalo je paru Ante Gojević i Zdravko Slavić.

U boćarskom turniru uživali su i natjecatelji i brojni posjetitelji među kojima je bila i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, ujedno i predsjednica udruge ličana “Vila Velebita” iz Virovitice Željka Grahovac. Više o detaljima natjecanja i boćanju u Taborištu možete poslušati u emisiji Radija Virovitice “Dalmacija u mom oku” koja će biti emitirana u utorak, 4. lipnja u 16:30 minuta. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content