Župan Igor Andrović potpisao ugovor o izradi prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisao je ugovor o izradi prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska. U ime Zajednice gospodarskih subjekata, UMiUM d.o.o. iz Zagreba, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, PNZ svetovanje projektiranje d.o.o. iz Ljubljane, potpisnik je bio Ivica Perica vlasnik i direktor tvrtke UMiUM.

Vrijednost ugovora je 4.468.750,00 kuna. Istodobno je, s tvrtkom Razbor d.o.o. iz Zagreba, odnosno partnericom Mirjanom Samardžić Novoselec, potpisan i Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga u upravljanju projektom „Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“ vrijedan 193.750,00 kuna.

IMG 5990

Navedenim prometnim Master planom izradit će se strategija za pet hrvatskih županija.

– Projektom će se izraditi Master plan razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Istočna Hrvatska. U projekt će direktno biti uključeno pet županija (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska), od kojih će Virovitičko-podravska županija biti nositelj – kazao nam je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Kad se izradi Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska, bit će to bazni strateški dokument iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata na ovom području. Time će se identificirati mjere za rješavanje problema, odnosno ciljevi na osnovu kojih će se razviti projektni prijedlozi za ulaganja na lokalnoj i regionalnoj razini. Na ovaj način omogućit će se integrirano i koordinirano planiranje održivog prometnog sustava na razini pet županija, a što će poboljšati prometnu dostupnost cijelog područja i otvoriti mogućnost za razvoj održivog gospodarstva u cjelini, posebice poljoprivrede i prehrambene industrije te razvoj turističkih potencijala i mogućnosti zapošljavanja. Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

logačiiiiiiii

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content