DRŽAVNA ZAVRŠNICA U UMAGU Mladi rukometaši Viro Virovitice osvojili 12. mjesto u Hrvatskoj

Rukometaši Viro Virovitice rođeni 2006. godine i mlađi, prošlog vikenda bili su na državnoj završnici u Umagu.

Prvi dio natjecanja igrali su u skupini D. U prvoj utakmici uvjerljivo su poraženi od Koprivnice Noa 16:21. Koprivničani su bolje otvorili utakmicu i prednost čuvali do kraja.
Drugi dan natjecanja bio je rezultatski najuspješniji za Virovitičane. Pobijedili su Zadar 1954. 16:13 i Rudar iz Ruda 16:14, a remizirali s Porečom 13:13. Zbog bolje gol razlike Poreč je zauzeo drugo, a Viro Virovitica treće mjesto u skupini.

U razigravanju za ulazak među osam najboljih ekipa Viro Virovitica igrala je sa Školom rukometa iz Karlovca. Uzbudljiva utakmica završila je bez pobjednika 16:16. Prišlo se izvođenju sedmeraca, u čemu su Karlovčani bili uspješniji i pobijedili ukupnim rezultatom 18:17.

Virovitičani su natjecanje nastavili u razigravanju od devetog do dvanaestog mjesta. Obje utakmice u tom dijelu su izgubili. Prvo su poraženi od Ribole Kaštela 11:19, a na kraju natjecanja od Ivančice iz Ivanca 7:19. Virovitičani su zauzeli 12. mjesto, od 20 ekipa koje su nastupile na završnici.

Za Viro Viroviticu su igrali: Domagoj Orban, Karlo Prtenjača 1, Jurica Tomljanović 2, Rene Velić 4, Jakov Kosanović 9, Toni Vučak 3, Filip Čevelak, Matko Moslavac 39 (14), Leon Matijević 11, Ivan Dukarić 7, Nikola Kucljak, Mateo Perak 1, Enio Šiptarić, Davorin Kolar 5, Siniša Mihajlović, Jan Kovačević 12, Marko Pribil i Tin Lončar.

Ekipu je vodio trener Marko Crljenić, koji je na kraju rezimirao natjecanje.

-Uz malo više sportske sreće mogli smo biti puno bolje plasirani. U skupini nas je remi s Porečom koštao drugog mjesta u skupini, a u razigravanju za poredak smo od Karlovca izgubili tek nakon sedmeraca. Karlovac je na kraju bio peti, a Poreč šesti. To samo pokazuje da u idućim sezonama možemo postići puno bolji rezultat – rekao je Marko.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content