Fina i Županijska komora Virovitica organizirale radionicu o obvezi zaprimanja i izdavanja e-Računa u javnoj nabavi

U HGK Županijskoj komori Virovitica danas (utorak) je održana radionica Obveza zaprimanja i izdavanja e-Računa u javnoj nabavi od 1. srpnja 2019., u zajedničkoj organizaciji Fine i Županijske komore Virovitica. Predavanje je održao Viktor Obrol, viši specijalist za tehnologiju u Sektoru komercijalnih digitalnih rješenja u Financijskoj agenciji Zagreb.

Cilj radionice je bio olakšati korisnicima ispunjavanje zakonske obveze na području e-Računa u javnoj nabavi. Na radionici su bili prezentirani načini samostalnog povezivanja sa sustavom i korištenjem sustava, preduvjeti za pristup te potrebna dokumentacija da bi korisnici račune zaprimali i slali sukladno Zakonu.

20190604 112033
Foto: HGK ŽK Virovitica

Uvođenjem obveze izdavanja e-Računa u javnoj nabavi ubrzat će se poslovni procesi javne nabave, smanjiti troškovi poslovanja javne uprave i gospodarskih subjekata te povećati transparentnost. Radionici je prisustvovao veliki broj gospodarstvenika Virovitičko-podravske županije koji su izrazili zadovoljstvo radionicom i interes da se ubuduće organizira što više sličnih edukacija koje će pomoći poduzetnicima u njihovom poslovanju. (HGK ŽK Virovitica)

DSC02746
Foto: HGK ŽK Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content