FOTO Više od 80 izlagača predstavilo se na šestom ”Slatinskom obrtničkom sajmu”

Pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine, jučer (nedjelja) je u parku kod Industrijsko-obrtničke škole Slatina održan šesti ”Slatinski obrtnički sajam” na kojemu se predstavilo više od 80 obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kućnih radinosti i udruga.

Nakon riječi dobrodošlice predsjednika Udruženja obrtnika grada Slatine Zlatka Šomođija na svečanom otvorenju sajma riječi hvale i potpore slatinskim obrtnicima uputili su direktorica HGK-Županijske komore Virovitica Kristina Pleša, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, te tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić koja je sajam i otvorila.

Otvaranje sajma uveličano je prigodnim kulturno-umjetničkim programom na kojem su nastupili učenik 4. razreda harmonike Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Ivan Rončavić i KUD Dika Slatina, a održana je i frizersko-modna revija učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Na sajmu su se ove godine predstavili Grad Lipik i Državna ergela Lipik o čijoj je turističkoj ponudi govorio Damir Jakšić, upravitelj Državne ergele Lipik, a posebna je atrakcija iz njihove ponude bila cjelodnevna vožnja fijakerom ulicama Slatine. Još jedna posebnost ovogodišnjeg sajma bila je predstavljanje 15-ak automobila Oldtimer kluba Našice. Udruga kuhara grada Orahovice pripremila je pravu atrakciju prezentacijom imena ”Fontana čokolade” u sklopu koje su predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar, potpredsjednik Zoran Putniković i prof. Danira Vinković, slasne voćne zalogaje oplemenili okusom tople čokolade koja je potekla iz čokoladne fontane.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole zanimanja kuhar i konobar sa svojim mentorima Blaženkom Kovač i Goranom Ivezićem prezentirali su svoj rad, te za posjetitelje sajma pripremili palačinke i slastice od flambiranog voća. Za ljubitelje ”dobre kapljice” Ivan Halas, vlasnik vinarije Stari podrum, pripremio je degustaciju prvog hrvatskog pjenušca ”Slatinski biser”, a bilo je tu i nešto za one koji preferiraju zdravu prehranu na štandu trgovine zdravom hranom ”Zlatno sunce”. Uglavnom, na ovogodišnjem ”Slatinskom obrtničkom sajmu” našlo se za svakog od brojnih posjetitelja ponešto, dok se za dobru atmosferu na sajmu pobrinuo glazbeni sastav Fantastico. (www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)