FOTO Vječni rivali u Svetom Đurđu podijelili bodove, u teren “uletjela” i pivska boca

Proteklog vikenda odigrano je posljednje, 22. kolo drugih županijskih nogometnih liga, a najuzbudljivije trebalo je biti u Svetom Đurđu, u skupini Zapad, gdje su se sastali susjedi i stari rivali, domaća momčad i Podgorje.

Utakmice ovih dvaju klubova uvijek su pune naboja, što je zanimljivo i gledateljima, koje ni jak pljusak prije utakmice nije spriječio da dođu pogledati svoje “miljenike” u posljednjoj ovosezonskoj utakmici.

MG 2542

Više od 150 gledatelja vidjelo je dva pogotka, po jedan u svakoj mreži. Utakmica “tvrda”, kako i dolikuje jednom derbiju. Prvo poluvrijeme prošlo je bez većih incidenata, dok su se u drugom dijelu uzburkale strasti, a na terenu je to bilo izraženo s nekoliko oštrih starteva. U jednom trenutku malo je nedostajalo da se međusobno koškanje dvojice igrača pretvori u veću “gužvu”. Na kraju, nekoliko javnih opomena dobili su igrači obje momčadi.

U veoma čvrstoj utakmici, u prvom dijelu bolje su se snašli gosti, a nekoliko nespretnih reakcija domaće obrane u riješavanju situacije pred vlastitim golom iskoristio je Horvat i pogodio za vodstvo Podgorja 0:1, na veliko oduševljenje gostujućih navijača.

MG 2585

U nastavku su i domaći proigrali, stvorili nekoliko ozbiljnih šansi, a na kraju samo jednu realizirali. U 56. minuti na asistenciju Luke Funka, rezultat je poravnao Igor Bajser, kojem posebno “leže” utakmice ovih dvaju rivala.

U jednom trenu je došlo do sumnjive situacije u kojoj su gostujući igrači tražili jedanaesterac, no glavni sudac utakmice odmahnuo je rukom siguran u svoju odluku, a upravo ta situacija potpuno je “raspištoljila” gostujuće navijače, pa je u teren ubrzo “uletjela” i pivska boca, na sreću bez težih posljedica za igrače, što je sramotan i neopravdan čin za pojedinca nezadovoljnog suđenjem.

MG 2621

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Sjajnu prigodu u domaćim redovima imao je Funko, ali lopta je otišla pokraj gostujućih vrata. Za Podgorje je najbliži pogotku bio Tomislav Krmpotić, koji je zatresao gredu iz slobodnog udarca. Svakako treba istaknuti nekoliko sjajnih obrana domaćeg vratara Vedrana Botića, ali i gostujućeg Martina Špoljarića.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”531414″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content