Grupacija vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica na stručnom putovanju u Baranju

Pedesetak članova Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica, u kojoj su bili predstavnici PP Orahovica, najvećeg proizvođača vina u Virovitičko-podravskoj županijii te predstavnici Udruga vinogradara i voćara iz Virovitice i Slatine, odlukom Grupacije, u subotu, 1. lipnja, bilo je na stručnom putovanju u Baranji. Tamo su posjetili Vinariju Josić u Zmajevcu te Podrume Kolar i Vinariju Pinkert u Suzi.

IMG 20190601 111850
Foto: HGK ŽK Virovitica

Stručno putovanje organizirala je HGK – Županijska komora Virovitica, u suradnji sa Udrugom vinogradara i voćara Sv. Vinko iz Virovitice.

HGK – Županijska komora Virovitica organizira, jednom godišnje, stručno putovanje za članove Grupacije vinogradarstva i voćarstva, u kojoj su predstavnici tvrtki – najvećih proizvođača vina s područja Virovitičko-podravske županije i udruga vinogradara i voćara, s ciljem stjecanja novih znanja i korištenja iskustava drugih vinogradara i vinara iz vinorodnih područja.

IMG 20190601 094558
Foto: HGK ŽK Virovitica

Do sada su članovi Grupacije posjetili vinorodna područja, u Hrvatskoj: Istru, Međimurje i Pelješac, a u inozemstvu: u Bosni i Hercegovini – Ćitluk i Međugorje,
u Crnoj Gori – Plantaže u Podgorici, u Mađarskoj – Szentlorinc i Villany i u Sloveniji – Maribor, Špičnik, Svečinu i Jareninu. (HGK ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content