Korisnicima virovitičkog Dnevnog boravka predstavljene aktivnosti Češke besede Virovitica

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa danas je gostovala Jasna Berger, predsjednica Češke besede Virovitica. Dugogodišnja predsjednica ove aktivne udruge korisnicima je predstavila aktivnosti Besede, kao i sekcije Udruge, glazbenu, dramsku i plesnu sekciju. Udruga broji više od stotinu članova svih generacija – od djece do umirovljenika, a njih 70 aktivno je u nizu sekcija.

IMG 20190611 100210

– Rad Češke besede Virovitica ima samo jedan cilj – njegovati češku kulturu i jezik, ali i širiti multijezičnost i multikulturalnost te doprinijeti razvoju sredine u kojoj djelujemo – istaknula je J. Berger.

Predsjednica Berger ovom prilikom posebno je istaknula monografiju Jan Nepomuk Vlašimsky autora Vjenceslava Herouta koja je podijeljena u tri cjeline, prva je posvećena Janu Vlašimskom, druga međunarodnom festivalu kulture “Proljetni zvuci Jana Vlašimskog” i treća Češkoj besedi Virovitica od 1919. do 1941. godine te zapravo predstavlja povijesni pregled glazbenog, kulturnog i društvenog života Virovitice.

IMG 20190611 100151

Također, predsjednica Berger pozvala je korisnike Dnevnog boravka da se uključe u ovu Udrugu, bez obzira imaju li češko porijeklo ili ne, svi su dobrodošli, istaknula je. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

IMG 20190611 100219

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content