NAŠ HOD KROZ VREMEPLOV Radionice pjevanja, plesanja i slikanja besplatno pohađalo 63 polaznika

Projekt „Naš hod kroz vremeplov“, koji je provodila Općina Pitomača s partnerima udrugom Čuvarice kulturne baštine iz Kladara te Udrugom umirovljenika općine Pitomača u periodu od srpnja 2018. do siječnja 2019., i službeno je završen odobravanjem završnog izvješća o provedbi od strane Posredničkog tijela druge razine.

Projekt je bio ukupne vrijednosti 122.737,21 kuna gdje je udio financiranja iznosio 100 posto troškova, od čega je 104.326,69 kuna bilo osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410,59 kuna osiguralo Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

U šest mjeseci trajanja projekta 63 polaznika besplatno je pohađalo osam radionica pjevanja i plesanja (vježbe tradicionalnih narodnih pjesama, vježbe izvođenja starih izvornih šetanih kola, upoznavanje s izvornim narodnim nošnjama podravskog kraja i običajima vezanim uz folklornu baštinu) te deset radionica slikanja (upoznavanje sa slikarskim tehnikama s naglaskom na naivnoj umjetnosti), u kojoj su sudjelovali, prije svih članovi partnerskih udruga, ali i ostali zainteresirani s područja naše i bližih općina, Kloštra Podravskog,
Ferdinandovca, Kalinovca.

Cilj projekta je uspješno ostvaren s obzirom da su polaznici projektnih aktivnosti, odnosno osobe starije od 54 godine, unaprijedili kvalitetu života te povećali svoju socijalnu uključenost kroz sudjelovanje na umjetničko-kulturnim projektnim aktivnostima uz međusobno druženje, stvaranje novih prijateljstava, zabavu i veselje. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content