OBARAČ GUINNESSA Nevjerojatni Dejan Špoljar i njegov Stunt team oduševili publiku na ivanjskoj moto alki u Špišić Bukovici

I ove godine u sklopu Moto alke u Špišić Bukovici vidjeli smo razne i zanimljive akrobacije na motoru, a u Špišić Bukovicu “donio” ih je najpoznatiji i najbolji hrvatski akrobat ili stunter na motoru iz Zaprešića, sela Jablanovec, Dejan Špoljar i njegov Stunt Show. Vožnja na prednjem i stražnjem kotaču, okrenut prema naprijed ili prema natrag, vožnja bez ruku ili na glavi te brojne druge akrobacije ostavili su Bukovčane bez daha.

Ovaj “moto akrobat” bavi se moto stuntom 15-ak godina, a zadnjih deset profesionalno. Akrobacije izvodi na Yamahama XT, R6 i Quad Blaster, a nastupa sa svojim timom koji čine Ines Stanić i Dominik Tomašec, kojega je ovoga puta zamijenio prijatelj.

IMG 0093

– Nastupam po raznim moto susretima, street raceu, nastupam i s velikom firmom,  međunarodnom kaskaderskom ekipom Crazy Cars Auto moto show, nema gdje nas nema – kaže nam Dejan, peterostruki prvak Hrvatske.

Špoljar drži rekord na zadnjem kotaču, 30 kilometara bez spuštanja, kao i na prednjem, 200 metara sa 160 kilometara na sat. Obarač je i Guinnessovog rekorda u vožnji s nogama na volanu, na zadnjem kotaču i bez ruku koji iznosi 137 metara. Jedinstven je i po tome što trikove izvodi prvo sam, a onda ih sve ponavljam s asistentima što je puno opasnije i teže, ali i atraktivnije.

IMG 0058

Dejan je već bio u Špišić Bukovici, gdje mu se svidjelo, a čak se prije nekoliko godina i sam natjecao na alki. No, ono što mu definitivno bolje ide i leži su vratolomije na Yamahama koje je ponekad teško i gledati, a kamoli izvesti. Puno truda i vježbe stoji iza ovog stuntera, no u posljednje vrijeme više mu vježba nije niti potrebna.

– U početku sam jako puno vježbao, ali sad više uopće ne vježbam jer imam svaki vikend nastupe i ne stignem još i vježbati – kaže Dejan koji je imao samo jedan prijelom u karijeri, iako bi pomislili da ih je bilo i više. No, opasnost uvijek vreba osobito kada nastupa u timu. Tako su prije tjedan dana imali nesreću na nastupu.

IMG 0060

– Puno je teže, opasnije i zahtjevnije nastupati u timu, mora biti povjerenja jednih u druge. Prije tjedan dana nastupali smo u Sloveniji i Ines je pala na glavu te je dobila potres mozga, no idemo dalje s puno više opreza i pažnje – kaže Dejan te ističe da je sigurnost na prvom mjestu. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”536664″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content