Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade društvenog doma u Mikleušu

blank

U prostorijama Općine Mikleuš održana je početna konferencija projekta ” Energetska obnova zgrade društvenog doma na adresi Ivana pl. Zajca 14, Mikleuš – KK.04.2.1.04.0582”. Na početnoj konferenciji nazočne je pozdravio načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima zgrade osigura kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te sigurniji i ugodniji uvjeti za boravak.

IMG 2996 Small

Nositelj projekta je Općina Mikleuš, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 376.651,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva 239.042,93 kn. Završetak provedbe projekta je siječanj 2021. godine.

Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu pokrova zgrade, toplinsku izolaciju vanjskih zidova te toplinsku izolacija poda prema tlu.

Izvođač radova je građevni obrt Bilić iz Slatine, dok će stručni nadzor provoditi Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Šaponja Željko iz Slatine. Trenutni energetski razred zgrade je F, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred C, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 68,28%. (www.icv.hr)

vidljivost

[g-gallery gid=”535401″]