Održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

foto: vz-vpz.hr

U srijedu, 12. lipnja, održana je redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije na prostoru općine Čađavica, u domaćinstvu DVD-a Čađavica.

Skupštinu je vodio predsjednik VZ VPŽ Željko Palković zajedno sa svojim zamjenikom Zlatkom Marakovićem i predsjednikom DVD-a Čađavica Petrom Budimirom.

Na skupštini su svi zastupnici dobili po jedan primjerak prvog biltena “Virovitičko–podravski vatrogasac”. Isto tako, predstavljen je kratki film kroz koji su prikazane sve aktivnosti i rad vatrogasaca Virovitičko–podravske županije. Dodijeljena su uvjerenja i oznake zvanja novim vatrogasnim časnicima te plaketa zahvale Lei Putnik – vatrogaskinji koja je pomogla pri prijevodu na edukaciji zapovjednika u Tirolu.

foto: vz-vpz.hr

Pri kraju skupštine u ime Predsjedništva i Zapovjedništva obratio se Zdravko Pokupić sa simboličnim poklonom i riječima zahvale dosadašnjem zapovjedniku Stjepanu Venusu koji je ujedno i postao počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko–podravske županije.

Lijepom gestom i cvijećem te riječima zahvale su se vatrogasci zahvalili i dosadašnjoj tajnici, sadašnjoj zapovjednici Mateji Fras Venus te poželjeli uspješan rad novoj tajnici VZ VPŽ Ani Brlas.

Na Skupštini su nazočili župan Virovitičko–podravske županije Igor Andrović, predstavnici Civilne zaštite na čelu s Josipom Jobom, predstavnici drugih županijskih vatrogasnih zajednica iz: Sisačko–moslavačke, Koprivničko–križevačke, Osječko–baranjske, Požeško–slavonske, Bjelovarsko–bilogorske i Brodsko–posavske županije. Također je radu sjednice prisustvovao i pozdravio u ime pokrajine Tirol, koordinator za donacije Tomislav Stokić sa suradnikom te načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

foto: vz-vpz.hr

Zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus je na kraju zahvalila svim vatrogascima Virovitičko–podravske županije sa željom da nastave i dalje s radom kao i do sada te da ljetna sezona prođe što mirnije.

(www.icv.hr, vz-vpz.hr)