Pitomačkoj Turističkoj zajednici odobrena dva projekta ukupne vrijednosti 45 tisuća kuna

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavijenog Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama za programe/projekte na turistički nerazvijenim područjima u 2019. Turističkoj zajednici općine Pitomača dodijelilo je sredstva za dva prijavljena projektna prijedloga „Postavljanje smeđe signalizacije na području općine Pitomača – faza I“ te „Izrada Marketing plana turističkih proizvoda općine Pitomača“.

Provedbom projekta „Postavljanje smeđe signalizacije na području općine Pitomača – faza I“ postaviti će se 20 tabli koje će biti postavljene na putu do, te neposredno prije, samih smještajnih i/ili ugostiteljskih objekata, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji sudjeluju u stvaranju turističkih proizvoda te prirodnih i kulturnih atrakcija. Ukupna vrijednost projekta je 15.575 kuna, a iznos sufinanciranja od strane HTZ-a je 12.460 kuna.

Rezultat provedbe projekta „Izrada Marketing plana turističkih proizvoda općine Pitomača“ biti će dokument čija je svrha definiranje tržišta, potrošača i konkurenta, definiranje strategija i taktika koje će privući i zadržati posjetitelje te na kraju sustavnog i kontinurianog pozitivnog djelovanja marketinških aktivnosti na unutrašnje i vanjske sudionike, odnosno na cijelu lokalnu zajednicu. Ukupna vrijednost projekta je 30.000 kuna, a iznos sufinanciranja od strane HTZ-a je 24.000 kuna. Oba projekta biti će realizirana do kraja 2019. godine.

– Turistička zajednica općine Pitomača uvjerena je da će se u kratkom vremenu po realizaciji ovih projekta ostvariti očekivani pozitivni učinci. Također očekujemo da će se povećati prihodi od turizma, osobito prihodi u trgovini i ugostiteljstvu, kao i povećani broj noćenja u smještajnim objektima na području općine Pitomača – istaknuli su iz općinske Turističke zajednice. (www.icv.hr; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content