PLESNA MREŽA HRVATSKE Na Virovitičkom kazališnom ljetu u subotu gostuje predstava ESC Room

Plesna predstava ESC Room (ZPA) odgovara na važno pitanje današnjice: Što je socijalno okruženje, a što iluzija socijalnog okruženja?

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske, a u suradnji s partnerima predstava u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla, ESC Room, gostuje 15. lipnja u Virovitici.

Virovitičko kazalište, ugostit će u subotu (15. lipnja) s početkom u 20 sati, predstavu „ESC Room“ namijenjenu generaciji koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela sjedeći ispred ekrana. Predstavu koreografa i autora Natalije Manojlović i Ivane Đule, a čiju produkciju potpisuje ZPA, izvode Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Anđela Bugarija.

„Namijenjena mladima, ova predstava bavi se temom kompjuterskih igrica, koja je prepoznata kao problem njihove generacije. Generacija je to koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela u sjedećem položaju – ispred ekrana. U želji da suvremenu plesnu umjetnost približimo mladima, a kroz temu koja im je bliska, otvaramo pitanja posljedica ovakve zamjene prostora igre i druženja.“

ESC ROOM photo by Luka Matic 2

Ovo je gostovanje organizirano kroz suradnju Kazališta Virovitica s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”. (www.icv.hr)

ESC ROOM photo by Luka Matic 14

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content