Pogledajte što se radi u prometnoj zoni kod virovitičkih “Brlića” – završetak radova najavljen tijekom srpnja

Iz dana u dan napreduju radovi na uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, a njihov završetak najavljen je tijekom srpnja. Kad svi radovi budu gotovi, pješacima, biciklistima i vozačima omogućit će se sigurniji, a nekima i kraći put do škole.

Što se tiče samog tijeka radova, na raskrižju Štamparove, Basaričekove i Belobrkove izvedeni su svi radovi osim uređenja zelenih površina te prometne signalizacije. Svi radovi, osim prometne signalizacije, izvedeni su i na spojnoj cesti Berislavićeva – Gundulićeva te na raskrižju Berislavićeva – Ujevićeva – Kranjčevićeva.

MG 3931

Na raskrižju Bečke, Štamparove i Basaričekove izvode se zemljani radovi, radovi na odvodnji te izmještanju postojećih instalacija, dok se na raskrižju Radićeve i Ujevićeve izvodi nosivi sloj od kamena, radovi na odvodnji te instalacije semaforskih uređaja. Na pješačkoj stazi, koja se proteže cijelom trasom – od Kraševog naselja do škole, izvedeni su svi radovi osim završnog sloja asfalta i uređenja zelenih površina.

Nositelj projekta uređenja prometne zone oko “Brlića” je Grad Virovitica, a sufinancira ga Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

MG 3935

– Cijelo područje je obuhvaćeno ovim radovima je jako frekventno. Njime svakodnevno prolazi velik broj ljudi i vozila pa vjerujemo da će ova investicija roditeljima donijeti olakšanje, a svim sudionicima u prometu bolje i sigurnije uvjete na cestama – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Ovom prilikom još jednom molimo građane, a posebice stanovnike navedenih ulica, za strpljenje te poštivanje prometnih propisa i postavljenje privremene prometne signalizacije.

(virovitica.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”533473″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content