Policija riješila seriju provala: Pljačkaši mjesecima harali županijom, samo u Suhopolju sedam provala

Policija je stala na kraj trojici provalnika koji su kroz nekoliko mjeseci provalili i opljačkali šest obiteljskih kuća, četiri trgovine, ugostiteljski objekt i benzinsku postaju. Naime, kako doznajemo od policije, riječ je o dva zasebna slučaja, odnosno jedan je počinitelj djelovao na području Suhopolja, dok su druga dvojica zajedničkim snagama pljačkala trgovine i benzinsku postaju na širem području Virovitičko-podravske županije.

“Suhopoljski” provalnik koji je dva mjeseca terorizirao i plašio mještane, napokon je iza rešetaka. U svojem dvomjesečnom pohodu provalio je i opljačkao šest obiteljskih kuća i ugostiteljski objekt. Prilikom krađa nije birao, krao je sve, od trimera i motornih pila do televizora, cigareta i tepiha. Riječ je o muškarcu s područja Varaždina koji je u Virovitičko-podravskoj županiji boravio bez prijave, a iza sebe ima poveći dosje. Kako doznajemo, za njim je bila raspisana tjeralica.

U Suhopolju je otuđio imovine ukupne vrijednosti oko 15 tisuća kuna. Za vrijeme istrage, policija je otkrila kako ga zbog šest provala i pljački traže i u Daruvaru.

Intenzivnom istragom i suradnjom Službe kriminalističke policije, Interventne policije te Policijskih postaja Virovitica, Orahovica, Slatina i Pitomača, riješena je još jedna serija krađa i provala u trgovine. Naime otkrivena su dva pljačkaša koji su krajem prošle godine počeli svoj pohod i opljačkali četiri trgovine i benzinsku postaju u kojima su krali cigarete, a otuđili su ih u vrijednosti većoj od 100 tisuća kuna.

Riječ je o muškarcima s područja Zagreba i Đakova, koji također iza sebe imaju niz ovakvih kaznenih djela u dosjeu. Opljačkali su trgovine u Zdencima, Slatini, Čađavačkom Lugu i Starom Gracu te benzinsku postaju u Mikleušu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content