Potpisani ugovori za uređenje dječjih igrališta u Pitomači i Turnašici

Uređenje otvorenih dječjih igrališta u općinskim se naseljima provodi nekoliko posljednjih godina, a nastavlja se i ove godine na dvije nove lokacije, u Pitomači i Turnašici.

Nakon što su krajem svibnja na svojoj 16. sjednici Općinski vijećnici donijeli odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za provedeni postupak jednostavne nabave, općinski načelnik Željko Grgačić, sa Željkom Kermekom, direktorom tvrtke Mala Mima j.d.o.o. iz Čakovca, sklopio je ugovor za izvođenje radova i opremanje otvorenih dječjih igrališta u naseljima Pitomača ukupne vrijednosti 390.601,63 kuna i u naselju Turnašica vrijednosti 261.135 kuna.

Za projekt „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Turnašici” odobreno je sufinanciranje u 100% iznosu po raspisanom natječaju Lokalne akcijske grupe Virovitički prsten (LAG VIP) tip operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za razdoblje 2014.-2020. financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Projekt „Igrajmo se zajedno” po raspisanom javnom pozivu iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice odobrilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije u visini do 200.000 kuna. Cilj projekta je izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta na površini od 1150 m2 u Pitomači, omogućiti siguran prostor koji se nalazi daleko od prometnica i doprinijeti sadržaju življenja u ruralnom području. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content