Pred nama je vrhunac toplinskog vala! U hladu 35°C, a na suncu vrtoglavih 50°C, mogući su grmljavinski pljuskovi

Stigao nam je drugi ovosezonski toplinski val, čiji se vrhunac očekuje sutra (četvrtak). Tijekom četvrtka temperature zraka će dosezati 35°C, naravno u hladu. Što znači da će se na osunčanim dijelovima temperature penjati i do vrtoglavih 50°C.

Danas nas očekuje suho i stabilno vrijeme, obilje sunca, ali i vrlo visok UV indeks. Najviša temperatura zraka penjat će se do 32°C. Vjetar slab.

Uz vrlo visoke temperature zraka sutra nas očekuju i mogući grmljavinski pljuskovi na području cijele županije, a lokalno su moguća i izraženija olujna nevremena. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 23, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 35 °C.

Unatoč vrlo visokoj temperaturi koju sutra očekujemo, ona ipak neće oboriti rekord iz 1950. i 1965. kada je izmjereno 39,2°C. To je ujedno i apsolutni maksimum temperature zraka tijekom lipnja na području Virovitice.

Izbjegavajte boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, od 10 do 17 sati. Jednako tako NIKAKO ne ostavljajte djecu i kućne ljubimce u automobilima, i desetak minuta može biti pogubno. (www.icv.hr, kp; ml)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content