SPORT, ADRENALIN I DOBRA ZABAVA Više od tisuću sportaša na ovogodišnjem spektaklu “Papuk extreme challenge”

Orahovica je drugu godinu zaredom pripremila veliki sportsko-turistički spektakl. Na popularnom orahovačkom jezeru u organizaciji Grada Orahovice, Biciklističkog kluba Weekend Warriors iz Osijeka, Biciklističkog kluba LOOD Orahovica, Športsko-rekreacijskog kluba Baraber extreme team Belišće, Plivačkog kluba Orahovica, Underground Cluba Orahovica te Triatlon kluba Swibir iz Zagreba i posebno, iznimno svestrane grupe mladih ljudi iz Orahovice, održan je 2. Papuk extreme challenge.

U tri dana održano je niz sportskih natjecanja kao što su Underground adrenalinske utrke, mini trkački maratoni za djecu, pustolovna MTB biciklistička utrka, Papučki trkački maraton, triatlon, enduro utrke biciklima, a posjetitelji su se zabavili uz školu hodanja na štulama, povlačenju užeta i disciplini obaranja ruke.

1006papukextreme 2 Custom

-Na kraju kada se sve zbroji, više smo nego zadovoljni. Više od 1000 sportaša iz cijele Hrvatske te zemalja regije je sudjelovalo na utrkama, posjetitelji su došli iz svih mjesta ovog dijela Hrvatske te iz Mađarske i drugih okolnih zemalja i ono što me posebno veseli je činjenica da smo dobili jako dobre kritike, iako ima tu još jako puno prostora za napredak i sigurna sam da ćemo svake godine biti još bolji i brojniji. Hvala svim klubovima koji su sudjelovali, volonterima koji su nam pomogli, posebno veliko hvala svim sponzorima na čelu s Gradom Orahovicom i Turističkom zajednicom Grada i od srca hvala svim sudionicima koji su svojim dolaskom učinili da naš Papuk exterme bude to što je – rekla je koordinatorica Papuk extreme challenge-a, svestrana mlada Orahovčanka Ada Tikvan.

U 4. MTB Papuk Adventure utrci na trailu A pobjednik je Filip Jelkić, drugo mjesto pripalo je Ivanu Cigiću, a treće Nini Margetiću dok je u konkurenciji žena prva bila Mađarica Orsolya Marosffy, a druga Kata Stemler. Na trailu A, kategorije Masters prvi je bio Bruno Kamenić, a drugi Mađar Geza Gelencser. Na trailu B u muškoj kategoriji slavio je Ivan Pintera, drugi je bio Josip Brandis, a treći Ivan Mišak, dok je u kategoriji masters prvi kroz cilj prošao Nenad Hećimović, drugi je bio Goran Jurković, a teći Igor Orbanić. U iznimno atraktivnom natjecanju Cross triatlona u mlađoj kategoriji slavio je Orahovčanin Marko Varga, drugi je bio također domaći natjecatelj Silvio Peštaj, a treći Srđan Radulović.

1006papukextreme 1 Custom

U najzanimljivijoj i najatraktivnijoj Extreme Underground utrci, u kategoriji rekreativci slavio je Matko Kolesarić, a drugi je bio Danijel Peštaj. U kategoriji timovi treće mjesto osvojio je trojac “Ludi iz šume”, drugo “Baraberski sokoli” i prvo trojac “Žutokljunaši”, dok je u kategoriji pojedinci na ovoj zahtjevnoj utrci s preprekama treće mjesto osvojio Marko Đurđević, drugo Vendi Vujnović izu Orahovice, a slavio je također Orahovčanin Borna Mimić.

Na Papučkom maratonu, u organizaciji SRK Baraber u rekreativnoj kategoriji žena treće mjesto osvojila je Vlatka Lovrenc Poljanac, drugo Ivana Devald i prvo Helena Vonić, dok je kod muških treće mjesto osvojio Tomislav Škegro, drugo Ivan Cuca i prvo Matija Lukina. U polumaratonu za žene treće mjesto osvojila je Jasna Tušer, drugo Katja Rajačić i prvo Jasna Plemeniti i kod muških treće mjesto Vedran Jasenović, drugo Miša Hicinger i prvo Siniša Kanis.

1006papukextreme2 Custom

Maraton su istrčali samo oni najhrabriji gdje je u ženskoj kategoriji prva bila Adrijana Šimić i u muškoj prvi Goran Draksler.

-Ovdje u Orahovici je predivno, prvi sam puta ovdje obzirom da mi je dečko sudjelovao na downhill enduro utrci i uistinu sam se oduševila i definitivno ću ubrzo ponovno doći – rekla je Tea iz Zagreba i dala najbolji zaključak odlične orahovačke priče.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content