STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA Putem Učeničkog servisa đaci mogu zarađivati i steći važno iskustvo u sezonskim poslovima

Strukovna škola Virovitica obrazuje učenike u obrazovnim sektorima „Turizam i ugostiteljstvo“ te „Ekonomija, trgovina i poslovna administracija“. Četverogodišnja zanimanja su ekonomist, komercijalist i turističko-hotelijerski komercijalist, a trogodišnja zanimanja kuhar, konobar, slastičar i prodavač. U školu je upisano preko 450 učenika u 24 razredna odjela.

U novoj školskoj godini škola će upisati 140 učenika u 1. razred. Za smjer ekonomist škola upisuje 40 učenika, u dva razredna odjela, za smjerove komercijalist, turističko-hotelijerski komercijalist, prodavač i kuhar po 20 učenika za svaki smjer, dok je za konobara i slastičara osigurano deset mjesta po zanimanju.

Posebnost koja školu čini prepoznatljivom u lokalnom okruženju je restoran koji se nalazi u sklopu škole, a otvorenog je tipa te omogućava učenicima ugostiteljskih usmjerenja da obavljaju praktičnu nastavu, a i otvoren je za građanstvo te je izvor prihoda za Školu.

-Strukovna škola jedina je u Virovitičko-podravskoj županiji koja ima Učenički servis preko kojeg učenici svih srednjih škola s područja županije ostvaruju mogućnost sezonskog zapošljavanja. Rad učeničkog servisa postaje osobito aktualan završetkom nastavne godine, stoga se učenici koji žele raditi sezonske poslove mogu učlaniti u servis te naći poslodavca s kojim će sklopiti ugovor za sezonske poslove posredovanjem servisa te ostvariti zaradu – naglašava ravnateljica Pavica Biondić. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content