Svečanom priredbom obilježen Dan škole i 205 godina školstva u Čađavici

Danas (utorak) je svečanom priredbom učenika Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica i učenika pripadajućih joj područnih škola u čađavačkom Mjesnom domu obilježen Dan škole te 205 godina školstva u Čađavici.

Proslava 205 godina školstva u Čađavici i Dana škole započela je 5. lipnja kroz niz zanimljivih događaja, od likovnih i drugih radionica, izložbe učeničkih radova, posjeta Višnjici, sportskih susreta… do središnje svečanosti, današnje priredbe na kojoj su ujedno uručene nagrade i zahvalnice učenicima i učiteljima, te ostalima koji su obilježili pedagošku godinu 2018./2019. ili potpomogli rad škole.

IMG 5419Na samom početku sve je nazočne pozdravila ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec.

– Draga publiko, prijatelji naše škole, učenici i djelatnici roditelji, predstavnici lokalna i županijske uprave i svi ostali dragi gosti! Svečano vas pozdravljam na početku ove naše prigodne priredbe u povodu Dana škole – rekla je ravnateljica Ksenija Žunec te predstavila sve ono što se u školi radilo u prošloj školskoj godini.

IMG 5434Čestitke na velikom jubileju, kao i Danu škole, ravnateljici, nastavnicima, djelatnicima i učenicima uputio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, nakon čega su uslijedili nastupi učenika. Bilo je za svakog ponešto, pjesme, recitacije, plesa, igrokaza… koje su izveli učenici matične škole Davorin Trstenjak, te područnih škola iz Sopja, Noskovaca i Ilmin Dvora.

Također, na svečanoj priredbi su nagrađeni učenici i mentori sa županijskih natjecanja i smotri, kao i sa državnih natjecanja, te proglašeni najučenici, a zahvalnice su primili jubilarci, djelatnici škole za 5, 10, 15, 20, 30 i 40 godina predanog rada.

IMG 5485Nagrađeni najučenici su: Klara Šantak i Luka Granjaš iz PŠ Sopje, Tena Kokorić i Ana Mađarević iz PŠ Noskovci, Ana Kurdi iz PŠ Ilmin Dvor, te Jana Pejić, Borna Bosak, Iva Bosak, Ela Žužinić, Helena Schweigert, Robert Kovač, Petra Piskać, Barbara Schweigert, Ines Schweigert i Helena Tariša iz matične škole Davorin Trstenjak Čađavica. Za najučenicu generacije proglašena je Helana Tariša.

Zahvalnicama nagrađeni jubilarci za predani rad u školi su: Martina Sajda 5 godina, Andrej Hodonj 10 godina, Diana Vukušić 15 godina, Suzana Jelić 20 godina, Sandra Filošević 20 godina, Tatjana Vidaković 30 godina i Đorđe Stanisavljević 40 godina. Zahvalnice su, također, uručene općinskom načelniku Mirku Rončeviću i predsjedniku Općinskog vijeća Josipu Piskaću.

Nakon svečane priredbe, u dvorištu škole održana je mala svečanost podizanja zelene zastave međunarodnih Eko-škola, koju je podigao općinski načelnik Mirko Rončević. (www.icv.hr, ADF; foto D. Fišli)

[g-gallery gid=”533771″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content