U Dječjem vrtiću Suncokret Slatina započeo projekt “Što naši roditelji rade kada rade?”

U Dječjem vrtiću Suncokret iz Slatine započela je provedba projekta “Što naši roditelji rade kada rade?” u sklopu kojega su polaznici vrtića upoznali neka od zanimanja svojih roditelja.

Tako su vrtićarci bili u stomatološkoj ordinaciji, u vrtiću ih je posjetila Tina Jeđud, fizioterapeut, u suradnji s Antonijem Brzicom, ravnateljem Glazbene škole Milka Kelemena, u goste su im došli članovi pjevačkog zbora, posjetili su i Nicol Varenicu, veterinarsku tehničarku u Veterinarskoj stanici Slatina, a u vrtić im je došla i Matea Ivezaj, frizerka.

IMG 3247 Custom
foto: DV Suncokret

Projekt će se nastaviti tijekom cijele sljedeće pedagoške godine, kada djeca nastavljaju s upoznavanjem zanimanja svojih roditelja, a projekt se planira proširiti povezivanjem s vrtićima u različitim zemljama Europske unije. Cilj ovog projekta je uspostavljanja suradnje s vrtićima u inozemstvu i proširivanje znanja o zanimanjima ljudi u EU te spoznavanje sličnosti i različitosti u odnosu na zanimanja u našoj zemlji.

IMG 3364 Custom
foto: DV Suncokret

Također, djeci se želi približiti i jezična raznolikost u državama EU. Suradnja između vrtića odvijat će se putem pošte, e maila i skype-a, čime će mali Slatinčani imati priliku izravno upoznati svoje vršnjake iz Europske Unije.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

IMG 3509 Custom
foto: DV Suncokret

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content