U Slatini održana izborna sjednica Sabora Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH

Jučer (subota) je u slatinskom Hrvatskom domu održana izborna sjednica Sabora Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Što se tiče predsjednika, nije bilo izmjena te će tu funkciju u narednom periodu od dvije godine ponovno obnašati Josip Adžić, ujedno i predsjednik Udruge veterana vojne policije Zadarske županije. Novoizabrani dopredsjednici su Ilija Budimir, predsjednik UVVP Vukovarsko-srijemske županije i Dragan Lacković, predsjednik UVVP Virovitičko-podravske županije, a tajnik Zajednice je Dubravko Galić. Izabran je i novi Upravni odbor čiji je predsjednik Josip Adžić, a članovi Dragan Lacković, Slavko Bilanđija, Đuro Vincetić, Ivan Fumić, Zoran Ljubičić, Petar Vučina predsjednik i Ilija Budimir. Nadzorni odbor čine Slavko Jakuš predsjednik, te Goran Jurilj i Mate Mustać članovi. Novi predsjednik Suda časti je Ilija Cota, a članovi Boško Baričić i Ivica Stigla Matić.

IMG 4378Na jučerašnjoj skupštini potpisane su i dvije povelje o suradnji s udrugama veterana vojne policije Ogulin i Središnje Bosne Busovača, tako da Zajednica trenutno broji osam članica, a u planu je i proširenje učlanjenjem novih.

Na skupštini je, također, podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće u protekloj godini i prvih pet mjeseci 2019. gdje je istaknuto kako su članovi Zajednice uz organizaciju brojnih aktivnosti, tribina, promocija knjiga iz Domovinskog rata, sudjelovanja u osiguranju raznih događanja… organizirali ili prisustvovali na 174 polaganja vijenaca odajući počast poginulim hrvatskim braniteljima, a i danas je položeno cvijeće ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade. Predsjednik Adžić obrazložio je plan rada, kao i financijski plan za naredno razdoblje. (www.icv.hr, ADF, MF; fotografije D. Fišli)

61448531 798666900519465 6628139989571993600 n IMG 4381 IMG 4383

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content