U Slatini održana svečana podjela uvjerenja polaznicima ”Male poljoprivredne škole”

Već devetu godinu za redom Virovitičko-podravska županija i Pučko otvoreno učilište Slatina provode projekt “Mala poljoprivredna škola” u sklopu kojega se educiraju svi stanovnici naše županije u raznim poljoprivrednim osposobljavanjima.

Ove je godine osposobljeno 97 novih polaznika za radne strojeve, motornu pilu, cvjećar-aranžer, ratar, održiva upotreba pesticida i voćar.

Svečana podjela uvjerenja upriličena je danas (petak) u kino-dvorani Pučkog otvornog učilišta Slatina. Polaznicima su uvjerenja, uz čestitke, uručili zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

– Praksa obrazovanja odraslih bilježi sve veći interes koji je motiviran napredovanjem u struci, željom ili potrebom za promjenom struke, otvorenim EU pozivima, te osobnim potrebama i željama pojedinca. Projektom je u ovih devet godina educirano preko 2100 polaznika. Važnost projekta prepoznali su i gradovi i općine, te su sufinancirali svoje stanovnike. Ove su se godine, uz Virovitičko-podravsku županiju koja je sufinancirala više od pola troškova edukacije za svakog polaznika, sufinanciranju pridružili gradovi Slatina i Orahovica, te općine Sopje, Čađavica, Čačinci, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica, Nova Bukovica, Pitomača, Crnac i Voćin – istaknula je Danijela Fabric Fabijanac. (ADF; Fotografije D. Fišli)

[g-gallery gid=”532501″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content