Uskoro počinje 27. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2019., evo što vas čeka

blank
foto: ilustracija, K. Toplak

Pitomački festival i ove godine želi predstaviti najbolje autorske radove inspirirane motivima područja uz rijeku Dravu. Festival će se održati kroz dvije večeri u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača.

Prvi dan festivala, 14. lipnja s početkom u 20 sati, održat će se retrospektivna večer pod nazivom “Z onkraj Drave”. Tema ove večeri je rijeka Drava, bilo naslovljena, opjevana ili spomenuta u pjesmama izvedenim na dosadašnjim izdanjima pitomačkog festivala. Nakon festivalskog programa u dvorani, na centralnom trgu u Pitomači biti će program “Krapina Pitomači”.

Drugi dan, 15. lipnja, rezerviran je za Večer novih pjesama 27-og glazbenog festivala Pitomača 2019. Na sceni festivala nastupit će 20-ak kvalitetnih izvođača koji će prezentirati autorske radove odabrane od strane ocjenjivačkog suda iz opusa radova pristiglih na objavljeni javni natječaj za nagradu “Drago Britvić”.

Na Večeri novih pjesama festivala Pitomača 2019. koja će se održati 15. lipnja nastupit će: Stjepan Lach, Željko Lončarić Žec, Viktorija Kulišić Đenka, Mirko Švenda Žiga, Stjepan Jeršek Štef, Jane, Mladen Medak Gaga, Dike, Krešimir Grloci, Blanka Došen, Lucija Jelušić, Ravnica, Tena Grlica, Podravski Mužikaši, Tajana Belina, Gorbonuk, Max Hozić, Svirci Moji , Hrvoje Hegedušić, Gordana Lach, Željko Grahovec, Edita Kolombo, Duško Mucalo i Miro Ungar.

festival 2019 e1559566583272 Custom

Nakon festivalskog programa u dvorani, na centralnom trgu u Pitomači nastupit će legendarni Jura Stublić i Film.

Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja održat će se u sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Pitomači na kisoku “Vrabac”, suvenirnici “Kušlec” i Općini Pitomača.

Organizator je Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača, a suorganizatori Hrvatska radio televizija i Hrvatsko društvo skladatelja. Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača te supokrovitelj OŠ Petra Preradovića Pitomača.

(www.icv.hr)