Virovitičke košarkašice brončane u basketu “3 na 3”, obliku košarke koji se razvio na gradskom asfaltu SAD-a

Basket “3 na 3” oblik je košarke koji se razvio na gradskom asfaltu SAD-a. Ima preko 250.000.000 registriranih igrača i glavni je pokretač rasta i razvoja košarke.

Ova igra s pravilima utvrđenim 2007. godine od strane FIBA-e testirana je na Azijskim igrama dvoranskih športova 2007. godine, a uključena na međunarodnoj razini na Azijske igre mladih 2009. i Olimpijske igre 2010. gdje je Hrvatska, u kojoj je inače ulična košarka vrlo popularna, osvojila srebro.

Prvo SP mladih u basketu “3 na 3” održano je 2011. godine, a seniorsko SP i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u kolovozu 2012. FIBA lobira da basket “3 na 3” postane olimpijski šport već od 2020. godine.

Kako bi se nastavila popularizacija ovog sporta u Varaždinu i Koprivnici održani su turniri Regije Sjever za košarkašice. Na njima je nastupila i ekipa ŽKK Virovitice do 17 godina i to u sastavu: Lucija Vargović, Marta Grbac, Iskra Maravić, Tamara Đaković i Mia Šiljković.

Nakon odigrane tri utakmice na prvom turniru na kojem su ostvarile pobjedu nad ekipom DHPG 12:4, sa istim protivnikom sastale su se i na završnom turniru u utakmici koja je odlučivala o trećem mjestu na Regiji Sjever, koju sačinjavaju košarkaški klubovi iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

U utakmici koja je donosila brončanu medalju sve djevojke dale su značajan doprinos velikoj pobjedi 8:5. Koševe su upisale sve djevojke, a šlag na tortu bila je i prva službena pogođena trica Tamare Đaković, što je izazvalo veliko veselje svih suigračica.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content