Virovitičke košarkašice srebrne na turniru u Molvama, Martina Sabo u prvoj petorci

KK Bistra (Molve) proteklog vikenda organizirala je tradicionalni 10. Turnir mladih nada u kategoriji djevojčica do 12 godina, na kojem je nastupila i ekipa ŽKK Virovitica.

Iako oslabljene, bez ozlijeđene Marte Lede Kalaš, košarkašice iz Virovitice iznenadile su svoje protivnice odličnim igrama. Već u prvoj utakmici nagovijestile su odličan rezultat pobjedom nad ekipom DHPG-a 28-10. Dominirale su Nika Gverić, Lara Ganić i Gabrijela Pavlović sa šest postignutih koševa, dok ih je u stopu pratila Dora Lakota Kovač sa pet postignutih koševa, a jednom su uspješno pogodile i Korina Bosnić, Hana Deskar te Martina Sabo.

IMG 20190608 150235 Custom
foto: ŽKK Virovitica

U drugoj utakmici, u kojoj se očekivao neizvjestan dvoboj, sastale su se sa varaždinskom Vindijom. Bila je to utakmica u kojoj su pokazale raskoš svog talenta. Odlična igra u obrani koja je zaledila Vindiju na samo 10 postignutih koševa bila je ključ uspjeha. U isto vrijeme vrijedne Virovitičanke nemilosrdno su punile koš Varaždinki. Najubojitije su bile Martina Sabo sa 10 postignutih koševa i Nika Gverić sa osam koševa. Lara Ganić upisala je četiri koša, dok su Gabrijela Pavlović, Hana Deskar i Dora Lakota Kovač upisale po dva koša.

Nakon iscrpljujuće utakmice za finale uskoro je uslijedila i finalna utakmica u kojoj su umorne Virovitičanke gotovo do posljednjih trenutaka držale u šahu domaće košarkašice Bistre.

IMG 20190608 150250 Custom
foto: ŽKK Virovitica

Do poluvremena su održavale priključak, no u posljednjoj četvrtini ponestalo je snage i pobjednički pehar ostao je u Molvama. Nika Gverić postigla je osam koševa, dok su se u strijelce sa dva postignuta koša upisale i Dora Lakota Kovač, Lara Ganić, Martina Sabo, Nika Pavelić, Hana Deskar i Margareta Cenger. Ena Vidović zbog lakše ozljede nije nastupila u ovoj utakmici.

ŽKK Virovitica: Martina Sabo 13, Margareta Cenger 2, Ena Vidović, Korina Bosnić 2, Gabrijela Pavlović 8, Nika Gverić 22, Hana Deskar 6, Dora Lakota Kovač 9, Nika Pavelić 2 i Lara Ganić 12.

IMG 20190608 145036 Custom
foto: ŽKK Virovitica

Prilikom dodjele pehara proglašena je i najbolja petorka turnira u koju je izabrana Martina Sabo.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content