Više od tisuću sudionika na Cvjetnom korzu u sklopu manifestacije Orahovačko proljeće

Tradicionalno, središnji događaj najveće orahovačke manifestacije Orahovačko proljeće je Cvjetni korzo, koji je i ove godine pokupio najviše pljeska i emocija.

Jedanaest osnovnih škola iz cijele Virovitičko-podravske županije, dva vrtića i 17 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Orahovica je ponovno bila cvjetno središte Slavonije, maslačci, bubamare, puževi, cvjetne vile okupirali su grad, a naravno najslađi i najatraktivniji bili su oni najmlađi, polaznici dječjih vrtića. Znak za početak povorke dala je orahovačka gradonačelnica Ana-Marij Petin, a nazočnima se obratio i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Cvjetni korzo 4 Custom

-Orahovica je svakako perjanica turizma naše županije, a Orahovačko proljeće jedna od najvećih i najposjećenjih manifestacija. Sve pohvale organizatoru koji svake godine napravi sjajnu priču koja traje nekoliko dana, a posebno je prelijepa ova povorka prepuna djece, cvijeća, mladosti i radosti – rekao je Andrović uz kojeg su na Cvjetnom korzu nazočili i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, direktorica HGK ŽK Virovitica Kristina Pleša i savjetnik pri Komori Milan Vanđura, predsjednik gradskog Vijeća Orahovice Radoje Medenica i mnogi drugi.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”531553″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content