Vrijedne ruke pomoći: Gerontodomaćice započele s radom u općinama Pitomača i Špišić Bukovica

Nakon programa za osposobljavanje žena za posao gerontodomaćice kojim je ciljna skupina žena stekla nove kompetencije te povećala konkurentnost na tržištu rada, potpisani su ugovori o radu.

Zaposlenjem 15 gerontodomaćica, 11 s područja općine Pitomača te 4 s područja općine Špišić Bukovica, njihovim radom u lokalnoj zajednici direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Nakon potpisivanja ugovora o radu gerontodomaćice su s 1. lipnja 2019. godine počele s radom, odnosno s pružanjem usluga pomoći u dostavi namirnica, pomoć pri pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju te brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji te ostale poslove pomoći starijima i bolesnima s područja općine Pitomača te s područja općine Špišić Bukovica.

Sredstva za provedbu osigurana su kroz projekt „Vrijedne ruke pomoći“ kojeg provodi Općina Pitomača s partnerom Općinom Špišić Bukovica te obveznim partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Virovitica čija je zadaća detekcija pripadnica ciljne skupine i Centrom za socijalnu skrb Virovitica koji će identificirati krajnje korisnike. Projekt se financira u okviru otvorenog trajnog Poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020 u stopostotnom iznosu od 2.433.125,28 kuna iz Europskog socijalnog fonda. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content