“XCO LAPOVAC 2019.” Na Prvenstvu Slavonije u disciplini XCO Igor Bajser osvojio zlatnu medalju

foto: BK BOR Virovitica

Na jezeru Lapovac, u organizaciji BK Našice održana je druga utrka sezone 2019. GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige, koja je ujedno i utrka za Prvenstvo Slavonije u disciplini XCO. Na utrci je ove godine nastupilo i nekoliko članova Biciklističkog kluba BOR iz Virovitice.

Organizator je djelomično izmjenio stazu što je bio odličan potez, krug je iznosio oko 4,5 kilometara i 120 metara visinske razlike u kojem su se izmjenjivali makadami i krasni šumski single trackovi na kojemu su “BOR-ove” boje došli braniti Igor Bajser, Filip Prpić i Ivan Pintera.

Po idealnim vremenskim uvjetima u 11:30 sati, ukupno 66 vozača započelo je zajednički start svih kategorija. U kategoriji VETERAN A startalo je ukupno osam vozača, koji su vozili pet krugova. Pintera završava utrku na 2. mjestu s vremenom od 1:19:11, odnosno 23 sekunde zaostatka za pobjednikom i osvaja srebro.

foto: BK BOR Virovitica

U kategoriji VETERAN B startalo je ukupno 10 vozača koji su vozili pet krugova, a Bajser završava utrku na 1. mjestu s vremenom od 1:20:47, ostavljajući najbližeg protivnika na gotovo četiri minute iza sebe, i tako ponovno nastavlja odličan niz i osvaja zlatnu medalju.

U kategoriji SPORT startalo je najviše vozača, odnosno njih ukupno 12 koji su vozili četiri kruga, a Prpić unatoč bolesti utrku završava na 4. mjestu s vremenom od 1:16:28.

Nakon utrke organizator je pripremio čobanac nakon kojeg je krenula dodjela nagrada. Osim voucher nagrada glavnog sponzora lige GIANT, organizator je dodatno osigurao i novčane nagrade u najjačoj ELITE kategoriji te prigodne nagrade za ostale kategorije.

Sljedeća utrka XCO Bunarić na rasporedu je 30. lipnja u Slatini.

(www.icv.hr, ts, BK Bor Virovitica)

foto: BK BOR Virovitica