10. MEMORIJAL “DAMIR HORNUNG” DVD Beljevina pobjednik, Dinko Noguš najbolji u Fire Challengu

U organizaciji DVD-a Orahovica održan je tradicionalni i jubilarni 10. Memorijal ”Damir Hornung” u čast poginulom hrvatskom branitelju i nekadašnjem članu društva. Na jubilarnom memorijalu sudjelovalo je sedam DVD-a i to: DVD Osijek Gornji grad, Beljevina, Stara Jošava, Kutjevo, Kršinci, Feričanci i domaćin, DVD Orahovica. Na svečanom otvaranju nazočne vatrogasce je pozdravio te im zahvalio na dolasku, predsjednik društva domaćina Mato Orina, a potom se u ime obitelji Hornung obratio brat poginulog Damira, Mario.

-U ime obitelji Hornung, od srca vam hvala braćo vatrogasci, što se danas došli ovdje natjecati se našem Damiru u čast. Deset godina naše društvo ovo organizira i hvala, također zapovjedniku Robertu Orinu na inicijativi za ovaj memorijal i svim mojim kolegama iz društva koji sudjeluju u organizaciji – rekao je Mario Hornung. Memorijal je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

2207vatrogasnimemorijal 3 pobjednik DVd Beljevina

-Zahvaljujem se i čestitam DVD-u Orahovica što već 10 godina više nego uspješno organizira ovaj memorijal za našeg viteza Damira Hornunga, ali u spomen na sve poginule hrvatske branitelje. Ovakvi činovi su najmanje što možemo učiniti za sve žrtve pale kako bi mi danas živjeli slobodno. Hvala svim sudionicima koji su se odazvali i na taj način uveličali ovaj memorijal – rekla je Petin. U ekipnom dijelu memorijala natjecalo se u pet disciplina i to brzo oblačenje interventne odore, brzo namatanje cijevi, spajanje spojnica, vježbe s brentačama i vježba s autocisternom s dva c mlaza, dok je za pojedince održano natjecanje nazvano fire cahllenge.

2207vatrogasnimemorijal 4 pobjewdnik Fire Challenge Dinko Noguš

-Riječ je o svladavanju vatrogasnih prepreka u što je moguće kraćem vremenskom razdoblju. Tako su vatrogasci u punoj interventnoj spremi s izolacijskim aparatom na leđima, morali proći vatrogasni ljestvenik, provući se kroz improvizirani tunel, preskočiti prepreku, zatim smotati C cijev te na kraju spojiti jedan C mlaz na navalno vozilo i srušiti metu. Kolege vatrogasci su pokazali zavidnu spretnost i brzinu te posebno izdržljivost jer je vježba zahtjevna, a vrijeme je bilo iznimno sparno – rekao je zapovjednik Robert Orina koji je i osmislio način ovoga natjecanja.

Na kraju, u ekipnom dijelu natjecanja najbolja je bila ekipa DVD-a Beljevina, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Osijek Gornji grad, dok je broncu oko vrata stavilo DVD Feričanci. U Fire Challengu najbrži i najspretniji bio je Dinko Noguš iz DVD-a Osijek Gornji grad, srebrni je bio Danijel Jurković DVD Kutjevo dok je treće mejsto pripalo domaćem natjecatelju Tomislavu Peziću. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”540602″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content