Baka Marija Bogović iz Sedlarice u krugu obitelji proslavila 90. rođendan

Da su stihovi Bijelog dugmeta „Mora da je prava gnjavaža u životu, doživjet stotu“ u krivu, dokazuje baka, točnije prabaka, Marija Bogović iz Sedlarice koja je na dobrom putu do te troznamenkaste okrugle brojke.

Savršen recept za dug i sretan život zna naša sugovornica koja je 8. srpnja u krugu obitelji uz finu tortu i čašicu dobrog vina proslavila 90. rođendan. Baka Marija nam kaže kako je tajna u redovitom kretanju, dobroj hrani, piću i sretnom životu.

– Treba pomalo raditi, a nakon rada pojesti zdravu hranu i popiti koju čašicu vina, a ponekad i koju više – s osmijehom nam kaže baka Marija. Ova vitalna baka rođena je 1929. godine u Sedlarici u kojoj je provela cijeli život. Sa 21 godinom Marija se udala u susjedstvo započevši zajednički život na selu uz svog odabranika Matu. Uskoro je rodila kćerku, a danas je ponosna prabaka dvama praunučićima.

– Na selu se dobro radilo. Baka je imala livadu, krave, svinje i još mnogo domaćih životinja. Održavala ju je briga za kućanstvom i obitelji – ističe unuka Draženka. Kako to uvijek biva, nije sve u životu bajno. Mariju je prerano napustio muž te od tada živi sama, a dane ispunjava uživajući u razgovoru s mještanima.

– Kada je sama, baka najčešće štrika. Imamo čarapa za „tri života“ – kroz smijeh poručuje njezina unuka Draženka. (www.icv.hr, lmh)

20190708 220024
Foto: privatni album

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content