BESPLATNI ZA SVE Županija će, uz sve općine i gradove s našeg područja, sufinancirati nabavku radnih materijala za sve osnovce

Nakon što od ove godine Vlada RH, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava sredstva za nabavu udžbenika za sve osnovce, Virovitičko-podravska županija i sve općine i gradovi s našeg područja, financirat će nabavku radnih bilježnica, atlasa i likovnih mapa za sve učenike svih osnovnih škola.

– Dogovorili smo se da će radne materijale sufinancirati Virovitičko-podravska županija, te gradovi i općine na čijem području se nalaze pojedine osnovne škole. Model je da će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 50, a ostalih 50 posto pojedini grad ili općina. Ovo je konkretna financijska pomoć, jer na ovaj način pomažemo roditeljima naše djece, jer će sredstva koja su prije izdvajali za udžbenike, moći iskoristiti za neku drugu namjenu – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović nakon sjednice Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije, na kojoj je dogovoren navedeni model financiranja.

OS Kozarac obilazak Androvic 8 e1562229906122
Foto: K. Toplak

Prema prihvaćenom modelu, za radni materijal svih udžbenika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije, a po postojećoj projekciji, izdvojit će se 1.874.720,21 kuna, od čega će Virovitičko-podravska županija izdvojiti polovicu, a ostatak, pojedina općina ili grad na čijem području se nalazi škola. Inače, za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola Vladimir Nazor Virovitica, Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, te za učenike od 1. do 5. razreda Katoličke osnovne škole Virovitica, radne materijale financirat će Grad Virovitica. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content