BOJOM PO DRVEĆU U GRADSKOM PARKU Odgovor Ive Anzulović na novu prijavu

Da nema razloga za kaznenu, pa ni prekršajnu prijavu zbog pisanja bojom po drveću u Gradskom parku, smatra aktivistica i slobodna novinarka Iva Anzulović, koju smo zamolili za komentar i obrazloženje ovog slučaja.

– Kako mi je objašnjeno, boja na bazi vode ničime nije oštetila stabla, a samim time nema ni zakonske podloge za moj prekršajni progon – stoji u pismenom odgovoru na naš upit, u kojem I. Anzulović dodaje i kako “nije zaradila prijavu, već je samo sastavljen kratki zapisnik u PP Virovitica”.

Iz Gradske uprave potvrđeno nam je kako je ipak riječ o kaznenoj prijavi, a zbog “oštećenja javnog dobra”.

Na ovaj čin, pisanje upitnika i brojke 17 plavom bojom na drveću, odlučila se, stoji u odgovoru I. Anzulović na naš upit, jer “su okolnosti smrti Siniše Palma prepune anomalija, nezakonitosti i propusta nadležnih institucija i kao takve ne smiju biti zaboravljene, tim više što je netom prije moje reakcije gradsko Vijeće podržalo Odluku o postupanju Gradonačelnika kojom će se, unatoč revizijama Ministarstva financija i Državne revizije, dodatno trošiti novac Virovitičana na angažman vanjskih suradnika koji će utvrđivati okolnosti nestanka 17 milijuna kuna iz gradske blagajne”.

Jedno je postaviti predmet na kip i potom ga ukloniti, a drugo bojom obilježiti drvo koje je posađeno u Gradskom parku, kao dio zaštićene cjeline, tim više jer je riječ o skupom projektu koji sufinancira Europska unija i koji je pod povećalom javnosti. Na naš upit smatra li da je svojevrsno oštećenje drveta korak previše u nizu njenih javnih nastupa, I. Anzulović je odgovorila kako smatra da oštećenja – nema. Korištena je boja na bazi vode, ističe u pisanom odgovoru te je najavila da neće stati – nastavit će sa sličnim akcijama.

– Ponavljam, drveće nije oštećeno ničime i niti bacanje kante fekalija pred Banske dvore nije bilo previše, s obzirom na činjenicu kako je Republika Hrvatska pravno nestabilna država sa korupcijom u svim segmentima društva i nevjerojatnim pritiskom na novinare koji žele neometano raditi svoj posao.

Naravno da građani mogu očekivati akcije s moje strane, na što su u Zagrebu već odavno naviknuli, a Virovitičani s oduševljenjem prihvatili, kako mi sami daju do znanja u svakodnevnim neposrednim susretima na ulici, pozivima, pismima i porukama podrške – stoji u pismenom odgovoru na naš upit.

NASTAVIT ĆE SA AKCIJAMA 

I. Anzulović istaknula je i “da se u ovaj grad doselila sa djecom iz čiste ljubavi i osupnutosti kvalitetom života njegovih stanovnika koji joj svjedoče o nepravdama i nezakonitostima koje trpe”. “Virovitica je prekrasan grad pun ljudi sa divnim manirama, gdje odskaču samo pojedini pripadnici vladajuće stranke, a za koje mi je rečeno kako se obračunavaju šakama sa svojim neistomišljenicima, ucjenjuju kako bi posredovali kod zapošljavanja i slično” – stoji u odgovoru.

-Unaprijed se radujem svim budućim prekršajnim prijavama i presudama u cilju pružanja otpora toj i takvoj nepravdi i ukazivanja na istu – napisala je I. Anzulović.

Na naš upit o unošenju noža u Gradsku upravu, odgovorila je kako inače ne nosi oružje nikakve vrste sa sobom te da je “džepni nožić netom prije dolaska u zgradu gradske Uprave dobila na dar od prijatelja”.

– Ne nosim oružje nikakve vrste sa sobom, no s obzirom da sam u Viroviticu doselila i istražujem životne navike, kao i hobije ovdašnjih stanovnika, prijatelj mi je darovao džepni nožić, kako bih imala oruđe potrebno za šetnje šumom i lov za kojeg se spremam polagati ispit. Taj nožić nije mi oduzet na ulasku, nego sam ga sama predala zaštitaru – stoji u odgovoru na naš upit. (www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content