DRŽAVNA MATURA Virovitički gimnazijalci među pet posto najboljih u državi

U svim ispitima maturanti Gimnazije Petra Preradovića Virovitica postigli su iznadprosječni uspjeh u odnosu na državni prosjek. Na maturu je ove godine izašlo oko 34.000 maturanata. Virovitička gimnazijalka 100 posto je riješila ispit iz Engleskoga jezika B i po tome je najbolja u generaciji u Hrvatskoj. Ispit iz Matematike B također je izvrsno riješila i nalazi se među tri posto najboljih u državi.

Čak 22 maturanta, od njih 97, nalazi se među pet posto najboljih u državi po riješenosti jednog, dva, tri ili čak četiri ispita državne mature: Informatika, Engleski jezik, Matematika, Fizika, Hrvatski jezik, Likovna umjetnost, Politika i gospodarstvo, Biologija, Kemija, Psihologija.

Maturanti Gimnazije Petra Preradovića i ove su godine uspješno položili obvezne i izborne ispite državne mature te upisali željene fakultete.

– Većina naših maturanata upisalo je svoj prvi željeni izbor. Kao i svake godine upisali su vrlo atraktivne studijske programe: Medicina, Dentalna medicina, Rehabilitacija, Fizioterapija, Biotehnologija i istraživanje lijekova, Biologija i kemija, Socijalni rad, Veterinarska medicina, Sestrinstvo, Radna terapija, Biotehnologija, Nutricionizam, Biologija, Prehrambena tehnologija, Aeronautika – modul kontrolor leta, Arhitektura i urbanizam, Građevinarstvo, Šumarstvo, Matematika i računarstvo, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Strojarstvo, Računarstvo, Građevinarstvo, Grafička tehnologija, Kineziologija, Glazbena pedagogija, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Engleski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Pedagogija, Informatologija, Psihologija, Pravo, Novinarstvo, Antropologija, Germanistika, Lingvistika, Povijest, Pravo i drugo – poručuju iz virovitičke Gimnazije te čestitaju svim svojim maturantima na rezultatima i žele im puno uspjeha u daljnjem obrazovanju. (www.icv.hr, mu)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content