FIZIČKI SUKOBI U SLATINI Spontanim okupljanjem ukazali na nasilje u gradu koje traje već godinama

Već nekoliko dana, povodom nemilog događaja u noćnom klubu Royal u Slatini kada je došlo do fizičkog sukoba više muških osoba u kojemu je jedna teže ozljeđena, društvenim mrežama kružio je poziv na okupljanje kako bi se javno iskazalo nezadovoljstvo ponašanjem doseljenih Hrvata s Kosova iz Ćeralija, koji su, kako navodi jedan od organizatora okupljanja Alen Pavić, izazvali sukob i ozlijedili konobara spomenutog kluba u noći između 29. i 30. lipnja.

Na neformalnom okupljanju u Parku 136. slatinske brigade danas (utorak) poslije 10.00 sati okupilo se 30-tak osoba među kojima otac i sestra pretučenog konobara, te mladići koji su već imali neugodna iskustva mještanima Ćeralija.

– Skupili smo kako bismo ukazali na nasilje u gradu, koje se ne manifestira samo u dječačkom batinanju, nego i na druge, ”pametnije načine”. To traje od 1994. godine, od kad mještani iz Ćeralija dolaze u Slatinu prave nerede, vrijeđaju, tuku i maltretiraju domaće ljude – rekao je Alen Pavić, te dodao da rješenje problema vidi u primjerenom kažnjavanju i objavljivanju kazni, s čime se složio veći dio sudionika okupljanja.

U svezi okupljanja i događaja u noćnom klubu Royal, telefonski smo upitali načelnika Općine Voćin Predraga Filića, koji je izrazio žaljenje zbog počinjenog nasilja i sukoba koje izaziva nekolicina delikvenata, ali ne odobrava generaliziranje.

– Žao mi je što se to dogodilo, žao mi je mladića i njegovih roditelja, ali svatko ima svoje ime i prezime i neka institucije rade svoj posao – rekao je načelnik Filić, dodavši kako osuđuje svaki oblik nasilja s čije god strane on dolazio.

Prozvani su i predstavnici Grada Slatine, gradonačelnik, dogradonačelnici…koji su bili informirani o okupljanju i na njega pozvani, ali se nitko nije pojavio.

– Imamo gradonačelnika, dva dogradonačelnika, vijećnike, ja ne znam kog sve nemamo, ”posade” koje kakvih stečajnih upravitelja… niko se nije pojavio – ogorčeno je rekao jedan od sudionika.

Otac ozlijeđenog konobara Danijela, Vinko Relatić, objasnio je da mu sin nije na okupljanju iz razloga što se trenutačno nalazi na bolničkom liječenju u Zagrebu. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)

[g-gallery gid=”538846″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content