FOTO Vaška pobjednik 25. Memorijalnog nogometnog turnira “Mirko Adžić i Zoran Joć”

Hrvatski nogometni klub Grabić jučer (subota) je po 25. put zaredom bio organizator Memorijalnog nogometnog turnira posvećenog hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću, koji je bio i član Kluba.

Izaslanici Kluba, Općine Sopje, rodbina i prijatelji u prijepodnevnim satima položili su upaljene lampione i vijence na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Mirka i Zorana, na Gradskom groblju u Slatini te se pomolili kod križa uz kapelicu u Grabiću.

67353590 2432260890344355 4906970758103695360 n Custom

Na samom početku 25. Memorijalnog turnira “Mirko Adžić i Zoran Joć” prisutnima su se pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice obratili predsjednik HNK Grabić Nedjeljko Benko, načelnik općine Sopje Berislav Androš, a turnir je otvorio Antonio Joć, sin Zorana Joća.

Na turniru u nogometu, koji je igran na grabićkom nogometnom igralištu, nadmetale su se četiri ekipe: Standard Nova Šarovka, Vaška, Grabić i Krapinske Toplice. Najuspješnija, pomalo neočekivano, bila je Vaška, drugi su bili nogometaši iz Krapinskih Toplica za koje je nastupio i nekadašnji igrač Dinama Željko Hohnjec (član šampionske ekipe iz 1982. godine koju je tada vodio trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević), treće mjesto zauzeoje Standard iz Nove Šarovke, a četvrti su bili nogometaši domaćina, Grabić.

m IMG 0080 Custom

Pehare i medalje te zahvalnice i ostale nagrade uručili su načelnik općine Sopje Berislav Androš i predsjednik Grabića Nedjeljko Benko. Najboljim golmanom turnira proglašen je vratar Krapinskih Toplica Tomislav Strmečki, najbolji igrač turnira bio je Toni Brezović iz Vaške, a najbolji strijelac Mihael Omašević, također iz Vaške.

Najveće priznanje, “Grabićko srce”, ove je godine dodijeljeno predsjedniku Grabića Nedjeljku Benku, a uručio mu ga je Antonio Joć.

Svoj doprinos ovom memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, koji su istrčali utrku od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, “Glasnici” su, uz rodbinu, odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom gradskom groblju.

m IMG 0056 Custom

Organizator memorijala bio je HNK Grabić, dok su pokrovitelji bili Ministarstvo hrvatskih branitelja, Općina Sopje i Udruga HVIDR-a Slatina.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli, R. Turkalj)

[g-gallery gid=”541266″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content