HRVATSKI SABOR IZABRAO NOVE MINISTRE Vesna Bedeković nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

- PROMO -

Na jučerašnjoj (petak) sjednici Hrvatskog sabora, zastupnici su većinom glasova potvrdili nove ministre i potpredsjednike u hrvatskoj Vladi. Vesna Bedeković nova je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Vučković nova je ministrica poljoprivrede, za ministra uprave potvrđen je Ivan Malenica, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova vodit će Gordan Grlić Radman. Sabor je potvrdio i novog ministra državne imovine Marija Banožića te ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića.

Saborska većina povjerenje je iskazala i dvojici novih potpredsjednika Vlade; ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću koji će preuzeti Koordinaciju za ljudska prava, te ministru financija Zdravku Mariću koji će kao potpredsjednik Vlade biti nadležan za gospodarstvo.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon potvrđivanja i prisege novih ministra u Hrvatskom saboru obratio se novinarima kojima je kazao kako je činom prisege ministara zaokružena rekonstrukcija i osvježenje hrvatske Vlade.

Izjava
Foto: vlada.gov.hr

– Od novih ministara očekujem da angažirano, predano i u skladu s programom Vlade svojim političkim i stručnim iskustvom već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva – izjavio je dodavši kako ima povjerenja u ljude koje je izabrao.

Ponovio je da su Vladini ciljevi gospodarski rast, društvena solidarnost, pravna sigurnost, jačanje vrijednosti u političkom sustavu, snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni te ulaganje dodatnih napora za kvalitetno predsjedanje Europskom unijom u 2020. godini. (www.icvhr, vlada.gov.hr)

Povezane vijesti

Skip to content