Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije uz župana Darka Korena u posjeti našoj županiji: Obišli dvorce u Suhopolju i Kapela Dvoru

Na razini Republike Hrvatske, Virovitičko-podravska županija je prepoznata kao „čuvar kulturne baštine“, jer su u krugu od samo 20 kilometara, obnovljeni, obnavljaju se ili će biti obnovljeni, čak četiri dvorca. Heritage Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru ima četiri zvjezdice, najposjećeniji je hotel u ovom dijelu Hrvatske. Oči javnosti ove godine ugledat će i obnovljeni dvorci u Suhopolju (Dvorac Janković kao budući Centar za posjetitelje nap.a.), te Dvorac Pejačević u Virovitici. Ovi dvorci obnavljani su najvećim dijelom europskim sredstvima, a u skoroj budućnosti, kroz Razvojni sporazum Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, obnavljat će se i Dvorac Janković u Cabuni.

IMG 5110
Foto: K. Toplak

Tim povodom, kako bi se uvjerio na „promjeru dobre prakse“, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa svojim suradnicima (Melita Ivančić, pročelnica Ureda župana i Darko Masnec, pročelnik za financije, proračun i javnu nabavu) posjetio je Virovitičko-podravsku županiju. Naime, Koprivničko-križevačka županija, nedavno je kupila dvorac Inkey u Rasinji, gdje im je u planu obnova, s ciljem razvoja turizma i turističke ponude, pa su ih zanimala iskustva Virovitičko-podravske županije, koja je hrvatski lider po obnovi kulturne baštine iz europskih fondova.

IMG 5170
Foto: K. Toplak

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije, u uredu župana, održalo je sastanak s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, njegovim zamjenikom Marijom Klementom, pročelnicom Ureda župana Jasnom Abramović i voditeljicom Heritage Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru, Sanjom Sudar. Nakon sastanka, obišli su Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, te Heritage Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”539541″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content