LJETNE IGRE Najmlađi Gradinjani tijekom praznika uživaju u pikulama, školici i gumi-gumiju

Pikule, školice, gumi-gumi te razni motorički poligoni i jednostavne igre s loptom ono je u čemu tijekom ljetnih praznika uživaju najmlađi mještani u Gradini. Naime, za vrijeme školskih praznika u Gradini se dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 18 sati, održavaju dvosatne igraonice pod nazivom “Ljetne igre”.

IMG f978a9cfb532543e0c34a99fb47734eb V

– Djeca u ljetnom vremenu dok su na školskim praznicima imaju puno slobodnog vremena, ali nemaju zanimaciju. Cilj Ljetnih igara je maknuti djecu od računala, mobitela i igrica te ih vratiti na igrališta, odnosno da igra bude u realnom, a ne virtualnom svijetu. Igra kao igra je jako važna za djecu i njihov razvoj i zdravlje – rekla je Dijana Vujević, jedna od inicijatorica Ljetnih igara te istaknula da djeca kroz igru uče prihvaćati jedni druge, pobjeđivati, gubiti, surađivati, uče o sebi, drugima, okolini, odnosno igra je jako važan dio odrastanja.

IMG 949f193cb0a52e67c6c52a1fddc0f732 V

Također, kroz razne igre djeca prihvaćaju da su u životu nužna pravila koja treba poštivati, kroz igru se razvija samopouzdanje, pamćenje, koncentracija, komunikacijske vještine, što je jako važno kako bi se dijete intelektualno razvilo i samo znalo rješavati svakodnevne prepreke, objasnila je. Upravom s tim ciljem skupina entuzijastica, a uz našu sugovornicu Dijanu Vujević, čine ju animatorice Anastazija Ivanac i Vedrana Puškarić te učiteljica Jasna Škoro, a veliku podršku dao je i KUD Gradina na čelu s Majom Matić, kao i sama općina Gradina, odlučila je u Gradini na ovaj način animirati djecu svih uzrasta kako bi uživali u druženju i igrama, kao što su i oni nekada uživali.  (www.icv.hr, žđl, Foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”541432″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content