NAJBOLJE OD PODRAVINE I SLAVONIJE Plemićka ruta Virovitičko-podravske županije predstavljena u Osijeku

Nakon Splita i Zagreba plemićka priča stigla je i na istok Hrvatske. Predstavnici TZ Virovitičko-podravske županije u Maksimilijanu u osječkoj Tvrđi predstavili su projekt Centar za posjetitelje – Dvorac Janković i ostale adute iz bogate turističke ponude.

Sustavno propadanje dvorca iz 18. stoljeća završilo je 2012. kada je došao u vlasništvo Županije, koja je nositelj projekta obnove.

– Projekt vrijedan 39.767.716,50 kuna, sufinanciran je bespovratnim sredstvima u visini 33.419.096,67 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a odobren u sklopu poziva „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. U suradnji s partnerskim institucijama Gradskim muzejom Virovitica, TZ Virovitičko-podravske županije, Razvojnom agencijom VIDRA i Općinom Suhopolje, obnovljeni će dvorac po završetku projekta u srpnju 2019. otvoriti vrata kao Centar za posjetitelje – Dvorac Janković i postat će prepoznatljiva turistička mikro destinacija s 15 soba, multimedijalnom izložbenom dvoranom, 5D kinom i kreativnim laboratorijem – objasnio je Luka Sabo iz TZ Virovitičko-podravske županije.

Dvorac Janković dio je Plemićke rute koja povezuje Ljetnikovac grofa Draškovića iz 19. stoljeća u Noskovcima, danas poznat kao „Dravska priča“, atraktivno izletište Pustaru Višnjica u blizini Slatine, heritage hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru, raskošan Dvorac Pejačević u središtu Virovitice, Park šumu Jankovac u Parku prirode Papuk…

– Prirodna baština, kulturni i sakralni spomenici, tradicija, gastronomija, enologija, ekološka očuvanost naši su aduti i razlozi zbog čega nas je prošle godine posjetilo 16.033 gostiju koji su ostvarili 40.276 noćenja. Cilj nam je raditi na što bogatijoj ponudi, a to će generirati bolje brojke i rezultate – rekao je Josip Mikolčić iz TZ Virovitičko-podravske županije.

Sakralna ruta, savršene biciklističke staze, atraktivna Bilogora i pitoreskni Papuk, promatranje ptica, lov i ribolov, prvi hrvatski pjenušac Slatinski biser i vrhunska vina, sjajna gastronomija koja sve više budi znatiželju u svijetu nagrađivanim kolačima slastičarke Sandre Jadek – neka Plemićka ruta bude samo početna točka za istraživanje ove još uvijek neodoljive destinacije. (www.icv.hr, tzvpz.hr, Foto: B. Subota)

[g-gallery gid=”538368″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content